Wandersmann: el tercer Belibasta, un premi que va fent camí

Wandersmann i altres narracions, publicat per Edicions Salòria, recull les obres guanyadores del 3r Premi Guillem de Belibasta i ja està a disposició dels lectors

wandersmann
photo_camera Coberta del llibre Wandersmann i altres narracions

Aquest mes d’agost ha sortit a la venda el llibre Wandersmann i altres narracions, que és ni més ni menys que el recull d’obres guardonades al Premi Guillem de Belibasta, que enguany ha celebrat la seva tercera edició. Les tres obres que hi podem trobar van ser les afortunades en aquesta convocatòria del Premi, que va culminar amb el sopar de gala i l’acte d’entrega de premis el proppassat 3 d’agost a Tragó de Segre, a l’Alt Urgell.

El certamen literari era de narrativa breu (obres d’un màxim de 15 pàgines) i la temàtica havia de ser “aventures a la natura”, una temàtica que lliga l’entorn on té lloc el certamen amb el personatge que li dona nom. Aquest premi s’anomena com el darrer perfecte càtar conegut, Guillem de Belibasta, que va fer estada a Tragó en la seva fugida cap a terres més meridionals.

En aquesta tercera edició del certamen s’hi van presentar fins a 43 obres diferents, de les quals 9 van ser seleccionades com a finalistes per un jurat constituït per especialistes en llengua i literatura catalanes. Els autors finalistes van assistir a l’acte que se celebrà a Tragó, que va consistir en un sopar de gala amb els finalistes, jurats, col·laboradors i gent del municipi, el qual va anar seguit de l’entrega de premis.

El jurat final del premi, format per Ramon Besora, Teresa Colom, Joan Graell, Albert Villaró i Jesús Bach, que actuà com a secretari, va escollir Toni Ros amb l’obra Wandersmann guanyador del 1r premi, dotat amb 1500€. El 2n premi de 500€ va ser per l’obra El secret del Corb, de Jordi Quera, mentre que L’amagatall de l’Hades de Ramon González, finalista en totes tres edicions del certamen, va endur-se el 3r premi, de 300€.

El certamen va ser organitzat per l’Associació Festiva i Cultural de Tragó i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, i va ser possible gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament de Peramola, la Diputació de Lleida i l’IEI, l’Hotel Can Boix, La Caixa, el Consell Comarcal de l’Alt Urgell, l’IDAPA, Òmnium Cultural, Espai Ermengol i la Penya Blaugrana de Peramola i Comarca. També es va comptar amb el suport de Govern d’Andorra, CPNL i l’Associació del Llibre del Pirineu. Les tres obres premiades, doncs, van ser recollides al ja esmentat llibre Wandersmann i altres narracions, publicat per Edicions Salòria i que ara ja està a disposició dels lectors.

comentaris