La novel·la de Marcel Fité "Escacs d’amor i de mort" es presenta a Calonge

La darrera novel·la de Marcel Fité, Escacs d’amor i de mort, es presentarà el 4 de novembre a Calonge (Baix Empordà)

21199697_1078538925614769_8424084237090339247_o
photo_camera Una imatge del llibre de Marcel Fité. Foto: Edicions Salòria

La darrera novel·la de Marcel Fité, Escacs d’amor i de mort, es presentarà el 4 de novembre a Calonge. La presentació al Baix Empordà de la premiada novel·la de l’escriptor de Coll de Nargó no és gens casual i respon al fet que la trama d’aquest thriller policíac transcorre també a la Costa Brava. Els fets narrats tenen lloc a l’eixample de Barcelona, on es cometen els assassinats, però també al Pirineu i a la Costa Brava, on alguns dels personatges principals han passat moments de la seva vida.

Escacs d’amor i de mort, editada per Edicions Salòria, la protagonitzen dos mossos d’esquadra d’origen pirinenc, Miquel Trilla i Joan Deulofeu, el primer apartat del cos i el segon ex-guàrdia civil. Miquel Trilla és especialment contractat per descobrir un assassí desconcertant, que actua amb la precisió i la regularitat d’un cronòmetre. Els crims que comet estan relacionats amb el poema inèdit “Escacs d’amor” i les víctimes apareixen amb un alfil de color verd i la inscripció d’unes línies del poema, escrit en català antic.

Marcel Fité explica que “els protagonistes de la novel·la que investiguen els crims, són del Pirineu, pero se’n van anar a Barcelona per guanyar-se la vida”. Per l’autor, la novel·la retrata “aquest Pirineu més aspre, el dels anys 60, que la gent abandonava, i on surten persones que han de lluitar molt per sortir endavant”.