27.11.2022 |
Viure als Pirineus

La Universitat d'Estiu tanca a la Seu d'Urgell la seva 23a edició

Els cursos enguany s'han impartit al Centre Cultural les Monges i s'han concentrat en una única setmana.

unnamed
Universitat d'Estiu de la UdL.
La Universitat d'Estiu tanca a la Seu d'Urgell la seva 23a edició

Divendres van acabar els darrers quatre cursos que quedaven a la Seu d'Urgell de la 23a Universitat d'Estiu de la UdL a l'espera que, aquest dimarts, finalitzin a la ciutat de Lleida els cursos de llengües (4 d'anglès i 1 d'italià) d'aquesta edició. En els darrers anys continua la tendència a l'alça en el nombre d'inscrits que enguany superen les 840 persones. Això suposa un augment del 21% respecte els matriculats de la passada edició, en què es va assolir la xifra de 693 persones, 100 més que al 2013, quan van ser 595. Els cursos celebrats a la Seu han tingut uns setanta inscrits.

L'augment més significatiu ha estat en els cursos virtuals que han passat de 191 inscrits al 2014, a 260 al 2015, un 36% més. A Tremp, els matriculats han pujat un 28%, de 39 a 50; mentre que a Lleida l'increment ha estat d'un 10%, de 316 a 349 persones enguany.

En aquesta edició de la Universitat d’Estiu s'han ofert 39 cursos, dos més que al 2014, a: Àger (1), Agramunt (1), Arbeca (1), Les Borges Blanques (1), Tremp (3), La Seu d'Urgell (6), Lleida (18), a més de 6 virtuals, i els dos que s'han fet en les noves seus, Balaguer i Les Avellanes, amb una seixantena d'inscrits entre ambdós. Destaca també el canvi d’ubicació dels cursos de La Seu d'Urgell que enguany s'han impartit al Centre Cultural les Monges, tot concentrant-se en una única setmana.

Com és habitual les temàtiques han estat variades. Des de la fotografia, l'art, la música, l'escriptura literària, el cinema, passant per l'apicultura, la ramaderia, la cosmologia, la indústria de l'oli, la domòtica, l'educació emocional i els museus, sense oblidar les estratègies Web 2.0 per a la recerca de feina o les xarxes socials.

Pel que fa al professorat, en aquesta 23a edició de la Universitat d'Estiu de la UdL han participat 134 docents. La major part han impartit les seves classes a Lleida (39), seguits dels que ho han fet a La Seu d'Urgell (25) i a Tremp (21). Entre ells, l'artista i assagista Joan Fontcuberta, el locutor de Catalunya Música Joan Vives, la cap de serveis de Museus de la Generalitat de Catalunya, Magda Gassó; o el fotògraf i biòleg, Albert Masó.

El vicerector d'Activitats Culturals i projecció Universitària de la UdL, Joan Biscarri, ha destacat d'aquesta edició la consolidació en l'augment de matriculats, la incorporació de Balaguer i Les Avellanes en les activitats de la Universitat d’Estiu, així com la col·laboració de diferents ajuntaments i institucions del territori en l'organització i desenvolupament de la Universitat d'Estiu.

La Universitat d'Estiu tanca a la Seu d'Urgell la seva 23a edició
Comentarios