06.12.2022 |
Viure als Pirineus

ORGANITZACIÓ TERRITORIAL

Rosa Amorós nomenada de nou delegada del Govern a l'Alt Pirineu i Aran

La consellera de Presidència Elsa Artadi afirma que l'objectiu del Govern és potenciar l'estructura política i administrativa de la vegueria, després que l'executiu català nomenés els seus delegats territorials a les vuit vegueries, inclosa la del Penedès.

Rosa Amorós ERC 2
Rosa Amorós/ERC
Rosa Amorós nomenada de nou delegada del Govern a l'Alt Pirineu i Aran

El Govern de la Generalitat va aprovar ahir el nomenament de la pallaresa Rosa Amorós com a delegada del Govern a l’Alt Pirineu i Aran. D'aquesta manera Amorós ha estat restituïda en el càrrec després que el govern espanyol, en aplicació de l'article 155, acordés el seu cessament el passat 31 d'octubre.

Nascuda a Isona, al Pallars Jussà, l’any 1963, Rosa Amorós i Capdevila és diplomada en magisteri per la Universitat de Barcelona (UB) i postgrau de kinesiologia holística per la Universitat Ramon Llull –Blanquerna. També ha cursat estudis de psicopedagogia a la UOC. Ha estat delegada del Govern de la Generalitat a l’Alt Pirineu i Aran durant la passada legislatura i actualment és regidora de l’Ajuntament d’Isona. Bona part de la seva carrera professional ha estat lligada a la docència. Funcionaria del cos de mestres de Primària, com a mestra d’educació especial a la ZER del Pallars Jussà. També ha estat Formadora de formadors a l’ICE (Institut de Ciències de l’Educació de la Universitat Politècnica de Catalunya (1985-2000). Va dirigir el Programa ocupacional per a estudiants universitaris aturats dins la Unitat de Formació de Formadors de la Universitat Politècnica de Catalunya (1998-2001).

A nivell polític i institucional ha fet de regidora de l’Ajuntament d’Isona i Conca Dellà (2011-2015), de consellera del Consell Comarcal del Pallars Jussà, secretària nacional de les dones d’ERC (2012-2015) i coordinadora territorial de l’Institut Català de les Dones a l’Alt Pirineu i Aran (2009-2011). Va ser diputada durant la Xa legislatura, durant la qual va ser portaveu de la Comissió d’Igualtat i vicepresidenta de la Comissió de benestar social i família, de la Comissió d’agricultura, ramaderia, alimentació i medi natural, i portaveu del grup de treball de la Reforma Horària i de l’Intergrup de Població, desenvolupament i salut sexual i reproductiva. És membre d'Òmnium Cultural, de l'Assembla Nacional Catalana i del Centre d’Estudis d’Isona i Conca Dellà.

Elsa Artadi: "l'objectiu del Govern és potenciar l'estructura política i administrativa de la vegueria".

La consellera de Presidència del Govern, Elsa Artadi, va explicar en roda de premsa posterior al Consell Executiu que "malgrat l'existència de les vegueries, s'ha de tenir en compte que el model de divisió territorial que estableix l'Estat espanyol són les províncies i, per tant, aquesta divisió té sentit ara només com a descentralització del Govern, però l'objectiu és potenciar l'estructura política i administrativa de la vegueria. Amb el PSOE al capdavant del Govern central, la consellera va afirmar que encara no s'han mogut fils per estudiar la possibilitat rellevar les províncies per les vegueries. «Però és un dels punts que tenim a l'agenda política».

Rosa Amorós nomenada de nou delegada del Govern a l'Alt Pirineu i Aran
Comentarios