28.05.2022 |
Viure als Pirineus

El preu del lloguer dels pisos a l'Alt Pirineu augmenta un 3% respecte de l'any passat

El lloguer mitjà a l’Alt Pirineu ascendeix a 392 euros, mentre que al conjunt de Catalunya la mitjana és de 626 euros, un 9’9% més que l’any passat

Habitatge
Un habitatge a una gran ciutat.
El preu del lloguer dels pisos a l'Alt Pirineu augmenta un 3% respecte de l'any passat

La Generalitat de Catalunya ha fet públiques les dades del primer trimestre de 2017 incloses a l’informe sobre el mercat de lloguer a Catalunya que elabora el Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge. Aquest informe utilitza com a font les dades provinents de les fiances dipositades a l’Incasòl, on és obligatori registrar els contractes que se subscriuen a Catalunya.

Segons l’Informe, la mitjana dels preus del lloguer d’habitatges a les comarques de l’Alt Pirineu i Aran se situa en 392,2 euros, la qual cosa representa un increment interanual del 3% respecte del 2016. Per contra, a Catalunya l’increment dels lloguers ha estat del 9,9% durant el mateix període, gairebé 7 punts més.

El nombre de contractes subscrits en aquest primer trimestre del 2017 ha estat de 291 que representen un 14.4% més que l’any anterior. Els preus més alts en el lloguer d’habitatges de l’Alt Pirineu corresponen a l’Aran (504,29 euros/mes) i a la Cerdanya ( 501,87 euros/mes). Per contra el Pallars Jussà és la comarca on el lloguer és el més baix, amb una mitjana de 292,73 euros al mes. Cal destacar que l’Alta Ribagorça és l'única comarca pirinenca on els lloguers han baixat, concretament un 9,6% respecte l’any anterior.

A Catalunya el lloguer puja un 9,9%

Pel que fa a la variació interanual de les mitjanes mensuals del preu del lloguer, durant el primer trimestre de 2017 a Catalunya ha augmentat un 9,9% i assoleix els 626 euros mensuals. A Barcelona ciutat, l’increment anual ha estat de l’11,9% (mitjana de 845 euros mensuals). En el cas de l’àrea metropolitana (excloent-hi la capital), el preu del lloguer ha augmentat un 9,1% en termes interanuals (mitjana de 618 euros mensuals).

🏡   Si voleu consultar les dades de la vostra comarca podeu fer-ho aquí

El preu del lloguer dels pisos a l'Alt Pirineu augmenta un 3% respecte de l'any passat
Comentarios