La neu obliga a suspendre deu rutes de transport escolar al Pirineu, amb un centenar d'alumnes afectats

Al Pallars Sobirà s'han cancel·lat set línies, dos al Jussà i una més a l'Alt Urgell. D'altra banda, continua tancat el Port de la Bonaigua per risc d'allaus i tallada la carretera entre Bagà i Coll de Pal per vent i neu i s'ha de circular amb cadenes en una desena de vies i s'ha restringit el pas de camions i vehicles articulats en trams de l'N-141 i l'N-260.

Pla general de la carretera d'accés a Puigcerdà on es veu una màquina que retira neu al fons. Imatge del 28 de gener de 2019 (Horitzontal).
photo_camera Pla general de la carretera, amb una bona nevada, a Puigcerdà.

La neu caiguda durant les darreres hores ha continuat tenint afectació aquest dimarts en algunes línies de transport escolar. A les comarques del Pirineu, se n'han cancel·lat deu, de les quals set a la comarca del Pallars Sobirà. Un total de 65 alumnes s'hi han vist afectats, ja que les rutes amb sortida de Llessui, Vilamur, Olp, Pujalt, Gerri de la Sal i Rodés en direcció a la capital pallaresa no han pogut circular. Mentre, al Jussà s'han suspès dos rutes, la de Pobellà - La Plana de Montrós i la de Sopeira - Aulàs - Espluga Serra, amb la qual cosa no s'ha pogut donar servei a disset estudiants. En el cas de l'Alt Urgell, tampoc ha funcionat la que uneix Bescaran i Estamariu amb la capital alturgellenca, amb 18 persones afectades.

Continua tancat el Port de la Bonaigua per risc d'allaus

La C-28, que travessa el Port de la Bonaigua, es troba tancada per risc d'allaus en un tram d'uns 15 quilòmetres en el seu pas per Alt Àneu, segons informa el Servei Català de Trànsit (SCT). També continua tallada la BV-4024 entre Bagà i Coll de Pal a causa del vent i la neu. A més, s'ha de circular amb cadenes en una desena de vies i s'ha restringit el pas de camions i vehicles articulats a l'N-141, entre Bossòst i França, i a l'N-260, entre Ribera d'Urgellet i Soriguera (Port del Cantó). En aquests trams, a més, els altres vehicles han de circular amb cadenes. 

S'ha de circular amb cadenes a la C-28, entre el refugi d'Ares i la Cruïlla de Sorpe; a la C-142b, al Pla de Beret; a la C-462, entre Sant Llorenç de Morunys i la Seu d'Urgell; a la C-563, entre Josa i Tuixén-Gósol; a l'L-500, entre el Pont de Suert i el Balneari Vall de Boí; l'L-501, a l'accés al Pla de l'Ermita (Vall de Boí) i a l'LV-4241, entre Sant Llorenç de Morunys i Guixers. A les comarques gironines, s'ha de circular amb cadenes a la N-260, entre Ribes de Freser i Urtx. 

Quan hi ha neu a la calçada, s'ha de conduir amb suavitat, no frenar bruscament, reduir la velocitat, mantenir la distància de seguretat entre vehicles i portar cadenes. Trànsit també recomana tenir el dipòsit de benzina ple. 

comentaris