AGRICULTURA

Catalunya defensa una posició pròpia davant la política agrària comuna

L’estratègia, consensuada en el marc de la Taula Agrària, reclama defensar des de Catalunya l’aplicació dels ajuts de la PAC mitjançant l’elaboració d’un Pla estratègic català

DARP PAC 2
photo_camera La consellera Teresa Jordà amb els representants agraris d'UP, JARC i Federació de Cooperatives/gencat

Elaborar un Pla estratègic català amb l’objectiu de donar millor resposta a les especificitats de Catalunya és l’acord assolit entre els representants del sector productor i el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) en el marc de la Taula Agrària que s’ha celebrat aquest matí a Barcelona. L’estratègia plantejada pel DARP, i consensuada amb tots els membres de la Taula (Unió de Pagesos, Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya i la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya), serà el posicionament que defensarà el Govern de la Generalitat en relació al finançament, l’estructura i mesures de la nova Política Agrària Comuna (PAC) que s’aplicarà en el proper període 2021-2027.

En relació amb l’acord, la consellera d’Agricultura,Teresa Jordà, ha destacat la importància de comptar amb el suport del sector a l’hora de reclamar “la regionalitzaciódels fons i que els plans estratègics s’estableixin a escala territorial amb l’objectiu de poder fer una gestió més eficient i eficaç dels ajuts”. “Catalunya necessita poder definir les polítiques agràries pròpies. La diversitat dels sectors a l’Estat espanyol fa que no es puguin establir les condicions de les subvencions de la PAC des d’un punt de vista centralitzat”.

D’altra banda, el Departament i el sector també han coincidit en el fet que “la nova PAC s’ha de modernitzar i simplificar amb polítiques que fomentin zones rurals dinàmiques i que assegurin la continuïtat d’un sector que té una enorme responsabilitat: garantir que hi hagi aliments suficients per a la ciutadania d’aquest país i que aquests aliments siguin de bona qualitat, saludables i segurs”, ha explicat la consellera Jordà.

Més a Comarques