09.12.2022 |
Viure als Pirineus

MÓN RURAL

Vols viure a Tuixent i portar l'Alberg i el Centre Cívic?

L'Ajuntament de Josa i Tuixent treu a concurs l'arrendament de l' Alberg de joventut i  el Centre Cívic de 'Can Cortina'

Can Cortina Tuixent Alberg Centre Cívic
Alberg de Joventut i Centre Cívic 'Can Cortina' de Tuixent
Vols viure a Tuixent i portar l'Alberg i el Centre Cívic?

La crisi del coronavirus ha despertat cada vegada més interès per abandonar la ciutat i instal·lar-se en pobles de muntanya. La possibilitat de teletreballar i viure lluny de les aglomeracions facilita l'arribada de persones en pobles petits que precisament ja tenien aquesta imperiosa necessitat davant l'amenaça de desaparició per falta d'habitants. Aquest és el cas de Tuixent, a l'Alt Urgell, on a l'escola només hi ha vuit alumnes i on la presència de més famílies empadronades generaria més activitat social i econòmica.

Precisament ara, l'Ajuntament de Josa i Tuixent ha tret ara a licitació el concurs públic per a l'arrendament de l'Alberg de Joventut i Centre Cívic de Can Cortina, a Tuixent. És una bona oportunitat per aquelles famílies que volen deixar la ciutat, fer un canvi important a la seva vida i anar a viure al Pirineu. Aquí pots consultar l'anunci.

Can Cortina Alberg Tuixent

Concurs d'arrendament

L'objecte d'aquest concurs és atorgar la gestió d'aquest equipament que funciona tant d'allotjament per a visitants com d'espai de trobada del poble, incloent la coordinació d'activitats. Es preveu que el contracte inicial sigui d'un any però que es pugui seguir prorrogant al llarg de 10 anys si les dues parts hi estan d'acord.

L'Alberg es destina de manera prioritària a l'acollida de grups escolars per a la pràctica de l'esquí nòrdic o per a d'altres activitats de natura, com ara l'Entorn d'Aprenentatge, amb servei de pensió complerta o mitja pensió segons s'escaigui. En segon terme, també s'hi preveu l'allotjament d'escoles que es contractin per l'empresa adjudicatària i, quan l'espai no estigui ocupat per a aquestes finalitats, l'allotjament de visitants i turistes en general.

Can Cortina Alberg Tuixent cinc

Pel que fa al Centre Cívic, aquest inclou el servei de Cafeteria durant la setmana i durant la temporada de l'esquí nòrdic, vacances, festes i caps de setmana. L'Ajuntament de Josa i Tuixent es reserva el dret d'ús de l'immoble per fer-hi festes populars com ara dinars, sopars, actes de la festa major i fires, prèvia comunicació verbal a l'arrendatari. Per això, el consistori disposa de la clau de la sala de la planta baixa, annexa al Bar, per exercir aquest dret d'ús. En aquests casos, l'empresa adjudicatària ha de prestar el servei de cafeteria.

El pressupost de licitació és d'uns 75.000 euros, IVA inclòs. El termini per a la presentació d'ofertes finalitzarà el proper 27 d'octubre de 2020, i l'obertura de pliques serà al cap de dos dies, el 29 d'octubre al matí. En cas que no es presentés cap oferta, s'obriria una pròrroga.

L'arrendament regulat en aquest plec tindrà una durada d'un any, però serà prorrogable de forma expressa i per acord mutu entre les parts per períodes anuals, amb les mateixes condicions que l'adjudicació inicial i previ acord del Ple municipal. Aquestes pròrrogues es podran fer per un màxim de 10 anys.

Vols viure a Tuixent i portar l'Alberg i el Centre Cívic?
Comentarios