INFRAESTRUCTURES

Primeres voladures al túnel de Tresponts

Aquest dimarts han començat les voladures al túnel de Tresponts en fase de proves. Per les definitives falta un permís de la CHE que s'espera tenir a principis de gener

Pla general de les obres al t√∫nel de Tresponts el 14 de desembre del 2018. (horitzontal)
photo_camera Pla general de les obres al túnel de Tresponts aquest divendres/Marta Lluvich

Durant la voladura d'avui, efectuada poc abans de les 12 del matí, la circulació a la C-14 s'ha tallat en tots dos sentits durant 10 minuts. En aquestes proves inicials es perforarà un metre per voladura.

El secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavin, ha dit que serà al mes de gener quan s'iniciïn les voladures definitives. Gavin ha explicat que per poder fer les explosions definitives, que avançaran 4 metres per voladura, manca un permís de la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre d'abocament d'aigua. El secretari d'Infraestructures s'ha mostrat confiat que l'autorització arribarà aviat. La perforació de la galeria serà d'1,3 quilòmetres de longitud.

El secretari d'Infraestructures ha presidit la comissió de seguiment de les obres del túnel de Trespont per informar el territori de l'evolució de les obres. Gavin ha explicat que les obres es fan ''posant les màximes garanties de seguretat per tothom''. El secretari ha parlat dels usuaris de la carretera però també dels operaris de l'obra.

Pel que fa als talls de trànsit són de 10 minuts per voladura. Durant aquestes primeres setmanes una al dia i posteriorment, quan es facin les definitives seran dos al dia; una matí i una tarda.

comentaris