ELECCIONS MUNICIPALS 28M

Francesc Viaplana anuncia la creació del teatre comarcal, un nou espai escènic-musical

El candidat d'ERC a la reelecció i actual alcalde, Francesc Viaplana, ha detallat els eixos que prioritzarà el seu programa de govern.
Viaplana entrevista 2
photo_camera Francesc Viaplana al balcó de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell / Feliu Sirvent

El candidat d'ERC a l’alcaldia de la Seu i actual alcalde, Francesc Viaplana, ha explicat aquest divendres els eixos en què la formació republicana prioritzarà el seu programa de govern: La cultura i l’oci, la gent gran, l'accés a l’habitatge i la dinamització econòmica.

"Una programació cultural estable i de qualitat necessita espais que estiguin a l’alçada de la programació", per això Viaplana ha anunciat la creació del nou espai escènic-musical: el teatre comarcal, i l’arranjament dels espais ja existents. Durant aquest any, ha explicat, s’ha finalitzat l’estudi de les diferents infraestructures del muncipi que ha permès analitzar les opcions possibles i valorar els avantatges i inconvenients de cadascuna.

Francesc Viaplana Manresa 2
Francesc Viaplana, alcalde de la Seu d'Urgell i candidat a la reelecció / ERC

L’alcalde ha expressat la importància que per a la formació republicana té la gent gran i per aquest motiu ha recordat que es construiran els pisos de serveis per a la gent gran a la zona de l’Horta del Valira així com la reforma de l’actual hospital que comportarà l’ampliació de places del sociosanitari.

L’accés a l’habitatge digne és un dret de les persones, així doncs, ha anunciat la creació d’una bossa d’habitatge social per a persones en situació de vulnerabilitat i una bossa d’habitatge accessible per a aquelles persones que no es troben en situació vulnerable però tampoc poden accedir al mercat lliure, principalment, jovent.

Finalment, es marca com a prioritat la dinamització del sector econòmic estant al costat de les empreses i el comerç per tal de garantir que la gent pugui guanyar-se la vida vivint i treballant a la Seu.

L’actual alcalde ha expressat la voluntat de treballar amb polítiques transversals per tal d’aconseguir l’assoliment dels drets socials que es mereixen totes les persones i ha remarcat que la millor política social és l’accés a un habitatge digne, tenir una feina qualificada amb la que la gent s’hi pugui guanyar la vida, gaudir de bona salut física, mental i emocional i accés a la cultura per fomentar l’esperit crític i la participació ciutadana.

comentaris