07.12.2022 |
Viure als Pirineus

RECONEIXEMENTS

Tuixent celebra la Festa del Roser amb una exposició en homenatge a Josep Garcia Muixí, ‘Pep Jaumet’

Activitats artístiques i micològiques també figuren en el programa d’actes

Josep Garcia, acompanyat dels alcaldes de la Vansa i de Tuixent, l’any 2010, quan va rebre el premi Trementinaire d’Honor/CCAU
Tuixent celebra la Festa del Roser amb una exposició en homenatge a Josep Garcia Muixí, ‘Pep Jaumet’

Tuixent celebrarà el pròxim cap de setmana la tradicional Festa del Roser amb diversos actes, entre els quals destaca una exposició en homenatge a Josep Garcia Muixí, Pep Jaumet, cantant popular que va morir el 2012 a l’edat de 84 anys. La mostra, que estarà instal·lada al vestíbul de l’Ajuntament, consta de fotografies, partitures i objectes personals de l’homenatjat. La inauguració tindrà lloc dissabte a les 12 del migdia i comptarà amb l’actuació del grup Surti com Surti, del qual Josep Garcia n’havia estat membre. L’acte ha estat impulsat per familiars i amics del Jaumet i pel mateix Ajuntament de Tuixent.

Nascut a Tuixent i miner de professió, Pep Jaumet va aprendre moltes cançons populars al llarg de la seva vida, fins a aplegar-ne al voltant de 150 en el seu repertori. La que va cantar més vegades va ser El llodrigó, una cançó eròtica que el públic sempre li demanava en les seves actuacions. També acostumava a cantar peces com ara La cirereta, La ballarusca, La desgràcia d’un pobre home, La modista de Balaguer o El gall negre, entre moltes altres.

La Festa del Roser dedicarà també una atenció especial a l’art. D’una banda, amb la proposta Art Vanseca, una exposició d’art efímer instal·lada al llarg del camí de Vanseca, un sender històric prop de Tuixent rehabilitat ara fa tres anys. L’altra mostra artística és Esbossos de la Vall, pintures de Raquel Riera que es podran veure al Museu de les Trementinaires fins a finals de novembre.

Una altra de les protagonistes del cap de setmana a Tuixent serà la micologia. Per a diumenge al matí s’ha programat una sortida al bosc a collir bolets, els quals s’identificaran i es classificaran abans de migdia. Ja a la tarda, al Centre de Flora del Parc Natural del Cadí-Moixeró, el biòleg i micòleg Daniel Siscart presentarà una exposició de bolets, que es podrà visitar fins dilluns a migdia.

Els actes de la Festa del Roser es completaran amb un taller de descoberta dels paisatges del Parc Natural del Cadí-Moixeró, diumenge al matí, conduït per Sara Vallhonrat, i un torneig de bitlles, dilluns dia 12 al matí.

Tuixent celebra la Festa del Roser amb una exposició en homenatge a Josep Garcia Muixí, ‘Pep Jaumet’
Comentarios