Una tria del Picurt 2016, piscina nocturna amb Dj i la comèdia ‘T’estimo, però no tant’ obren el programa d’actes de la Festa Major de la Seu d’Urgell

Com cada any, el programa d’actes de la Festa Major de la Seu d’Urgell -que tindrà lloc del 26 al 30 d’agost- ve precedit per un seguit de propostes lúdiques que se celebraran els pròxims dimecres 24 i dijous 25 d’agost, i que van des del cinema, piscina nocturna amb DJ i teatre de comèdia.

CARTELL_TPNT_OK
photo_camera Cartell "T'estimo, però no tant!"

Concretament dimecres 24 d’agost, a les deu de la nit, la plaça dels Oms de la capital alturgellenca tornarà a acollir una tria de material de temàtica i d'interès local que consta de 5 curts que es van presentar en la desena edició de Picurt,  Mostra de Cinema de Muntanya dels Pirineus, celebrada el passat mes de juny a Artedó i a la Seu d'Urgell. Aquesta sessió de Picurt 2016 està organitzada per Cinemes Guiu.

En aquesta sessió es projectaran els següents documentals i curtmetratges: 

  • "Ella, la vall", d'Albert Galindo i Albert Cristòfol.
  • "Estiu entre La Seu i Andorra" de Carlos Martínez.
  • "L'Ou de Fabergé" d’Hèctor Mas.
  • "Els Molins de la Vall d'Ora", d'Antoni Lombarte.
  • "La lletera o el noi dels encàrrecs", d’Eva Clausó.

 

Piscina nocturna amb Dj Guti

Pel mateix dimecres hi programada una sessió de piscina nocturna amb el Dj Guti que s’iniciarà a les deu de la nit i s’allargarà fins a l’una de la matinada. Aquesta activitat, ideada pel Consell Municipal de Joves de la Seu d’Urgell, està adreçada pel públic jove.   

Teatre de Festa Major: ‘T’estimo, però no tant’

Una altra proposta prèvia a la Festa Major és el ja tradicional ‘Teatre de Festa Major’ que any rere any porta a la nostra ciutat obres teatrals que han triomfat a les principals cartelleres del país. Així, dijous 25 d’agost, ‘Teatre de Festa Major’ ens porta l’obra teatral ‘T’estimo, però no tant!’.

Les entrades anticipades ja es poden comprar a l’oficina de turisme de l'Espai Ermengol al preu de 12 euros. L’obra s’iniciarà a les deu de la nit a la pista polivalent de la zona esportiva municipal de la Seu d’Urgell.  

‘T’estimo, però no tant!’

‘T’estimo, però no tant!’ és la versió catalana, actualitzada i revisada d’una de les comèdies més exitoses de José Luís Alonso de Santos ‘Pares y Nines’. En aquesta obra, en la versió en català de Miquel Murga, els protagonistes de la comèdia se situen en un apartament de l’Eixample de Barcelona on el públic reconeixerà tots i cadascun dels referents que s’exposen en mig de les històries de conflictes i relacions en les quals se situen els personatges.

Sinopsi

El Fede, un informàtic, i el Robert, un professor d’institut en atur -interpretats per Josep Linuesa i Ferran Castells- són dos amics que comparteixen pis de forma eventual i que, a més, també comparteixen un mateix passat i un complicadíssim present.

Tots dos van estar casats amb la Carmeta i actualment han entrat en conflicte per una altra dona: la Nines -personatge protagonitzat per Mònica Corral- una veïna molt més jove que ells que els porta als dos de bòlit.

La situació amb la Nines i els llastres del passat provoquen una sèrie d’embolics i malentesos que complicaran la seva relació actual i els portaran a viure escenes d’autèntica bogeria que compliquen la trama, sempre en to de comèdia.