Tretze persones s’han format a l’Alt Urgell en energies renovables i millora de l’eficiència energètica

L’acció forma part del projecte PIRINNOWA’TT: transició energètica al Pirineu.

Formació Pirinnowatt
photo_camera Imatge d'una de les formacions del projecte PIRINNOWA’TT: transició energètica al Pirineu.

Durant els mesos de maig i juny s’han desenvolupat a l’Alt Urgell les capacitacions especialitzades del projecte PIRINNOWA’TT: transició energètica al Pirineu, acció subvencionada pel Servei d’Ocupació de Catalunya en el marc del programa de projectes innovadors i experimentals.

Enguany les capacitacions han tingut una durada de 125 hores i s’han realitzat entorn de les energies renovables i la millora de l’eficiència energètica de les instal·lacions, de tal manera que s’han proporcionat eines per fer més efectiva la transició energètica.

Les cinc formacions dutes ha terme han permès que un total de 13 beneficiaris hagin rebut nocions en instal·lacions de biomassa, solar tèrmica, solar fotovoltaica, domòtica, geotèrmia i aerotèrmia, amb l’objectiu de aprendre com millorar l’eficiència i la producció energètica dels edificis.

Les capacitacions s’han plantejat amb sessions teòriques d’una setmana, que s’han complementat amb visites a instal·lacions del territori, fet que ha permès assolir millor els conceptes treballats.

A diferència d’altres edicions en què els beneficiaris eren persones en situació d’atur, i atesa l’especificitat de la temàtica, s’han reservat places per a professionals del sector, fet que ha permès a 7 tècnics reciclar els seus coneixements en energies renovables i noves tecnologies.

Com a novetat, enguany s’ofereix als assistents realitzar 120 hores de pràctiques en empreses del territori, com a perfeccionament i millora de les seves competències tècnico-professionals, la qual cosa incrementa les seves possibilitats d’inserció.