INTERCANVI MUSICAL

Una trentena de joves de sis països europeus participen en un intercanvi musical a Organyà

Dins del projecte 'Rock the Mountains', que culminarà dissabte amb un concert obert al públic on es podran escoltar les seves peces

Dues joves interprets a Organyà
photo_camera Dues joves intèrprets a Organyà

Una trentena de persones d'entre 17 i 27 anys participen durant tota aquesta setmana en un intercanvi musical que s'està duent a terme a les instal·lacions del Centre Cívic i de l'Alberg Santa Fe d'Organyà (Alt Urgell). Ho fan en el marc de la segona edició del projecte 'Rock de Mountains', que té com a objectiu impulsar un espai de trobada on tots ells puguin desenvolupar la seva creativitat i expressió artística. El resultat del treball d'aquests dies es podrà veure aquest dissabte en un concert obert al públic on els integrants del programa, repartits en grups, interpretaran diverses peces inèdites o versions d'estils diferents, com ara el blues o el pop-rock, a més de temes acústics.

Els participants de la segona edició del 'Rock the Mountains' dediquen una part de la jornada als assajos de les peces que volen presentar davant del públic en el concert que tindrà lloc dissabte a les sis de la tarda al Centre Cívic d'Organyà. Cadascun dels grups que s'ha format està integrat per persones provinents de diversos dels països que s'han adherit al projecte, amb la qual cosa s'aconsegueix que puguin aprendre mútuament sobre la seva música i cultura. Enguany, l'intercanvi s'està duent a terme entre una trentena de persones provinents d'Irlanda, Bulgària, Geòrgia, Ucraïna, l'illa de Sardenya (Itàlia) i dels Pirineus.

La coordinadora del projecte, Dasha Lavrinienko, ha explicat que l'experiència és molt interessant per ells, tenint en compte que al territori hi ha actualment molts joves que són músics i artistes a qui, ha afegit, se'ls dona l'oportunitat de poder compartir "la seva passió". L'estada a Organyà està organitzada per l'Associació Pirineus Creatius i subvencionada a través del programa europeu Erasmus +. L'Ajuntament d'Organyà també hi col·labora amb la iniciativa, així com diverses entitats dels països de procedència dels joves.

Un dels participants és el Christian Loreto, que té 21 anys i procedeix de Sardenya. En el seu cas, ha afirmat que "la música sempre ha format part de la seva vida", motiu pel qual ha decidit apuntar-se al 'Rock the Mountains'. En aquest sentit, ha dit que a través del projecte està coneixent a d'altres persones interessades, com ell, en el pop internacional amb les quals ha pogut compartir "el que la música els transmet". També ha explicat que moltes de les cançons que estan escoltant aquests dies són conegudes per tots ells, tot i ser de països diferents.

Per la seva banda, l'Alaia Rosell, que és de la Seu d'Urgell, valora el volum d'aprenentatge que està experimentant en el marc de l'intercanvi. D'aquesta manera, ha dit que viu amb emoció el fet que tots els participants estiguin "units per la música" i que és una bona manera de conèixer altres cultures. En el seu cas, té 17 anys i també li agrada el món del teatre.

La trentena de participants del 'Rock the Mountains' van iniciar l'intercanvi musical el passat 9 de març i aquest acabarà el dilluns dia 19. Durant aquests dies, a banda dels assajos, han dut a terme diversos tallers i sortides, a més de preparar fins a tres nits interculturals obertes al públic on han presentat les seves cultures amb música, dansa, teatre i productes típics dels seus països.