CONCURS DE NADALES

Totes les escoles de l’Alt Urgell han participat en la 31a edició del Concurs de Nadales

Les restriccions per la Covid-19 han obligat a cancel·lar l’acte de lliurament de premis

La Salle Guerau Torredeflot
photo_camera La Salle Guerau Torredeflot

Les restriccions per la Covid-19 no han impedit la celebració del 31è Concurs Escolar de Nadales de l’Alt Urgell, al qual hi ha participat 2.040 obres realitzades per alumnes d’educació infantil i primària de 13 escoles, la totalitat de les que hi ha a la comarca. El que sí que s’ha hagut de suspendre és l’acte de lliurament de premis, que tradicionalment es feia a la seu del Consell Comarcal, institució organitzadora del certamen. Els premis —consistents en lots de llibres, diplomes i bufs— s’han fet arribar a les escoles perquè els donessin als alumnes guardonats.

La Salle Sara Graell(Poesia guanyadora, obra de Sara Graell Martí)

Del total d’obres presentades a concurs, 1.518 corresponen a la modalitat de dibuix i 522 a la de poesia —aquesta, oberta només a alumnes de 3r a 6è de primària. Per cada categoria i modalitat s’han atorgat un primer, un segon i un tercer premi, de tal manera que han sumat 39 guardonats i guardonades. Per centres, La Salle ha obtingut 13 premis, el Pau Claris n’ha guanyat 9, l’Albert Vives, 7; el Sant Jordi d’Oliana, 3; el Sant Esteve d’Alàs i el Miret i Sans d’Organyà, 2 cadascun; i amb 1 premi, l’Arnau Mir del Pla de Sant Tirs, el Sant Miquel de Peramola i l’escola de Tuixent.

Els guanyadors absoluts, les obres dels quals il·lustren la nadala oficial del Consell Comarcal, han estat Guerau Torredeflot Pla pel que fa a la il·lustració i Sara Graell Martí com a autora de la poesia. Tots dos alumnes estudien al col·legi La Salle de la Seu d’Urgell.

El jurat de dibuix ha estat format per Mònica Almerich, Dolors Balcells, Ramon Berga, Gemma Coll i Anna Solans, mentre que el poesia l’han integrat Joan Graell, Jordi Pasques, Montse Rollan i Elisabet Segura.