INSTITUCIONS

Roger Torrent reivindica a la Seu, la necessitat urgent d'un Govern "efectiu" per desencallar dèficits territorials

El president del Parlament de Catalunya s'ha reunit amb alcaldes de l'Alt Urgell i la Cerdanya afectats per les darreres nevades i talls de subministrament elèctric. Roger Torrent ha explicat que una voluntat d'aquest mandat és la d'apropar la institució del Parlament a la resta d'institucions del país i als seus ciutadans

El President Roger Torrent avui al Passeig de la Seu
photo_camera El President del Parlament, Roger Torrent, avui al Passeig de la Seu

El president del Parlament, Roger Torrent, ha reivindicat ''la necessitat'' de tenir un Govern efectiu de manera immediata per poder ''desterrar'' l'aplicació de l'article 155 i abordar dèficits territorials. Torrent ha fet aquestes declaracions des de la Seu d'Urgell on s'ha reunit amb alcaldes de l'Alt Urgell i la Cerdanya afectats per les darreres nevades que van comportar talls en el subministrament elèctric. El president del Parlament ha explicat que és ell qui es reuneix amb els representants del territori perquè no ho poden fer amb els representants del Govern i d'aquí la ''necessitat'' de tenir-lo. El president Torrent s'ha compromès que el Parlament de Catalunya treballarà en la redacció i aprovació de lleis en favor de l'equilibri territorial i s'ha referit a la Llei de Muntanya i de la Llei de Governs Locals.

El president del Parlament ha explicat que una voluntat d'aquest mandat és la d'apropar la institució a la resta d'institucions del país i als seus ciutadans. Amb aquesta intenció s'ha desplaçat a l'Alt Urgell per abordar la problemàtica de les nevades i exemplificar que un dels reptes de país és recuperar les institucions per poder legislar i donar resposta als ciutadans. Per Torrent, "s'ha de vetllar perquè els ciutadans d'aquest país tinguin les mateixes oportunitats i drets visquin on visquin".

El president del Parlament ha recordat que divendres hi ha una reunió de la Junta de Portaveus i entre altres coses tractaran el calendari proper del Parlament de Catalunya. Torrent no ha volgut avançar si dilluns es podria celebrar un ple d'investidura.

El President del Parlament ha visitat l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, on ha estrenat el llibre d'honor, i posteriorment s'ha desplaçat al Consell Comarcal de l'Alt Urgell on l'esperaven els alcaldes de la comarca de l'Alt Urgell per abordar els problemes causats per les darreres nevades. L'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, ha aprofitat la visita per demanar l'aprovació de la Llei de Muntanya, històricament reclamada des del territori.

  •