06.10.2022 |
Viure als Pirineus

Torna Cortiuda a la fresca

El refugi de Cortiuda torna amb les seves nits a la fresca plenes d’activitats: tast de vins i formatges, passejada de lluna plena, nit literària amb Josep Espunyes (recentment Creu de Sant Jordi), nit musical amb Toni (Los Manolos) i Jordi (Urgell)... Parlem amb el Damià Vallvé i la seva companya Elena Baixauli, guardes del refugi.

3
Refugi de Cortiuda, Peramola.
Torna Cortiuda a la fresca

Per què heu decidit aquesta segona edició?

Després de l’èxit de l’any passat, la gent ens ho demanava. A l’estiu, els capvespres al refugi, a la fresca, amb la posta de sol, la sortida de les primeres estrelles i un bon sopar son una delícia. I si a més estan acompanyades d’una activitat, encara millor.

Quina valoració feu d’aquest segon any d’activitat del refugi?

L’hivern encara ha estat fomut pel tema Covid però hem tingut molt bona resposta de públic a activitats com la del 8 de març (amb la xerrada i projecció “Dona i muntanya” a càrrec de l’alpinista Núria Balagué) o l’èxit rotund de la trobada que vam fer amb destacats escaladors i escaladores.

7

Aquest any, a més, us heu implicat molt en la Volta a Peramola.

Sí, vam ser punt d’avituallament. Es va fer una versió de 26 km que passava pel refugi, després que Eudald Navarro i Jordi Quera fessin una bona feina d’assenyalar el nou recorregut. A més, vam obsequiar amb una estada per a dues persones als guanyadors d’un sorteig.

El refugi però segueix oferint altres serveis.

Sí, és clar, jo mateix (Damià) segueixo fent cursos d’escalada, o bé a la zona d’iniciació del costat del refugi, o a d’altres indrets i guiatges. I molta gent continua venint al refugi senzillament per fer un bon dinar. Els arrossos de muntanya que oferim van guanyant anomenada i el fet que s’arribi al refugi amb qualsevol tipus de vehicle (no cal 4x4) ho facilita.

Com veus l’ànim de la gent?

La gent té moltes ganes de sortir i fer activitats a l’aire lliure però encara li queden moltes pors de la pandèmia. Per exemple, el fet que al refugi oferim habitacions petites, de 4, 6 i 8 persone, fa que la gent se senti més còmoda, que pugui crear la seva pròpia bombolla. Per no dir que el refugi es pot tancar completament per a un esdeveniment, i ampliem la capacitat a unes 30 persones perquè tenim unes “golfes” polivalents.

6

Alguna novetat de cara a l’any que ve?

Col.laborarem amb Cinema Trashumant i l’Ajuntament de Peramola amb la projecció de “Alcarràs” per la festa major de Cortiuda (3 de setembre). També formalitzarem la nostra entrada com a amics de “Menja’t l’Alt Urgell”, ja que només utilitzem viandes de productors de la zona. Volem ofertar un circuit que enllaci diversos refugis de la zona i Jordi Quera publicarà amb Edicions Salòria una guia amb excursions i vies d’escalada que tenen com a punt de partida el refugi.

Cortiuda a la fresca 2022

Torna Cortiuda a la fresca
Comentarios