05.10.2022 |
Viure als Pirineus

AQUEST PRÒXIM DIJOUS 23 D’AGOST, A LES SET DE LA TARDA, AL PATI DE LA BIBLIOTECA SANT AGUSTÍ. ACTIVITAT GRATUÏTA.

Teatre fòrum de la campanya #NoésNo protagonitzat per joves urgellencs

Aquest proper dijous 23 d’agost a les set de la tarda tindrà lloc el teatre fòrum #NOésNO al pati de la biblioteca Sant Agustí de la Seu d’Urgell, emmarcat dins els actes de la Festa Major i de la campanya ‘No és No. A l’Alt Urgell volem festes lliures de masclisme i LGBTIQfòbia’. Aquesta activitat és gratuïta, i va adreçada a públic jove i adult.

teatreforum18laSeu (003)
Cartell Teatre fòrum de la campanya #NoésNo protagonitzat per joves urgellencs
Teatre fòrum de la campanya #NoésNo protagonitzat per joves urgellencs

Totes les escenes han estat creades i interpretades per un grup de joves amb un paper actiu al grup motor de la campanya, amb l’acompanyament de l’associació Pirineus Creatius i la col·laboració de l’Oficina Jove de l’Alt Urgell, el col·lectiu feminista i el SIAD. En aquest teatre fòrum es buscaran respostes col·lectives i alternatives a les situacions que es plantegin a les escenes. 

Val a dir que el dia 26 de maig va tenir lloc l’estrena de la primera escena del teatre fòrum i el passat 13 d’agost es va representar una nova escena a Organyà, amb la participació d’un centenar de persones. 

Aquesta acció dóna continuïtat als actes que s’han dut a terme d’aquest estiu: trobada d’experiències, jornada de recursos per fer front a la violència masclista, tallers formatius, distribució de materials i acompanyament a agents facilitadors de campanya. 

La campanya ‘NO és NO. A l’Alt Urgell: volem festes lliures de masclisme i LGBTIQfòbia’, impulsada pel grup motor integrat pel col·lectiu feminista de l’Alt Urgell, l’Oficina Jove, el SIAD, el SIE, l’associació Antisida de Lleida i els col·lectius joves Huldra i Iris, té per objectiu prevenir, sensibilitzar i actuar contra les agressions sexuals masclistes a les nits de festa major a l’Alt Urgell.

Teatre fòrum

El teatre fòrum és una tècnica de teatre social que, partint d’una peça teatral breu o una escena, planteja una situació d’opressió. Les persones participants són convidades a substituir als actors i actrius per trobar solucions alternatives a les situacions de conflicte i opressió que planteja l’escena. El públic, a partir de les seves propostes, reinterpreta l’escena, es posa a la pell de l'altre i té l'oportunitat d'intentar canviar la situació.  

Les escenes són construïdes de manera col·lectiva, a partir de fets reals i, en aquest cas, a partir de situacions d’assetjament masclista en el context de nits de festa. El teatre fòrum permet obrir un espai de reflexió, anàlisi i proposta de solucions de canvi. 

Teatre fòrum de la campanya #NoésNo protagonitzat per joves urgellencs
Comentarios