Un aprenentatge més necessari que mai: el taller antirumors

Un total de 33 persones, en representació d’entitats, associacions, centres educatius i col·lectius de la Seu d’Urgell i comarca, prenen part en aquesta iniciativa que advoca per afavorir la convivència intercultural. És el taller antirumors

taller antirumors-2
photo_camera Imatge del taller antirumors. Un èxit.

La primera sessió del taller antirumors que es va celebrar la setmana passada a l’Alt Urgell va ser un “èxit de participació” segons han explicat els impulsors d’aquesta iniciativa que té com a objectiu desfer rumors i estereotips sobre la diversitat i afavorir la convivència intercultural a la nostra comarca.

En aquesta primera trobada hi han participat un total de 33 persones (22 dones i 11 homes) en representació de Dones de La Vansa, Associació Islàmica Alt Urgell, Església Evangèlica la Seu d’Urgell, Agrupament Escolta Urgellenc, Ateneu alt Urgell, Xarxa Suport Mutu, Càritas d’Urgell, CSMIJ Alt Urgell Sant Joan de Déu, Escola d’Alàs, Escola Pau Claris, Escola La Valira, Institut Aubenç, Assemblea d’Estudiants de l’Institut Joan Brudieu, Centre de Formació d’Adults, ajuntament d ela Seu d’Urgell, Servei d’Intervenció especialitzada de l’Alt Pirineu i Aran, Servei d’Informació i Atenció a les Dones Alt Urgell, Consorci d’Atenció a les Persones de l’Alt Urgell, Oficina Jove i Consell Comarcal de l’Alt Urgell.

En aquesta primera sessió formativa, a càrrec de La Xixa Teatre, es va treballar sobre els propis prejudicis i estereotips per tal d’apropar la noció d’interculturalitat de manera vivencial mitjançant dinàmiques participatives, jocs i tècniques de teatre fòrum.

Els i les participants han valorat “molt positivament” el taller, i la majoria han manifestat l’interès en participar en posteriors accions formatives i continuar el procés engegat amb aquesta primera trobada.

Més sessions formatives antirumors

Val a dir que properament tindran lloc d’altres sessions formatives que comptaran amb la col·laboració de la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania. En ambdues formacions s’aprofundirà en les nocions de prejudicis, estereotips i rumors, així com en les formes de discriminació que porten del rumor al racisme, i s’analitzarà la realitat de l’Alt Urgell, tot iniciant el disseny d’un pla d’abordatge dels rumors.

Els impulsors d’aquesta iniciativa manifesten al respecte que convidem a tothom a sumar-se a aquesta proposta formativa que ens ajudarà a començar a posar fil a l’agulla per construir una comarca lliure de rumors”.

Val a dir que la participació a  les sessions és totalment gratuïta, però cal fer inscripció prèvia posant-se en contacte amb el grup motor, escrivint a salut.alturgell@oficinajove.cat o trucant al 973 35 56 08.