INFÀNCIA I ADOLESCÈNCIA

Obre a la Seu d’Urgell un centre socioeducatiu per a menors tutelats per la Generalitat

Es tracta d’un Centre Residencial d’Acció Educativa (CRAE) que serà gestionat per la Fundació Persona i Valors i disposarà de tots els serveis necessaris per atendre les necessitats dels menors, entre els quals professionals de l’àmbit del treball social, educació social, pedagogia i psicologia.

CRAE de la Seu d'Urgell
photo_camera CRAE de la Seu d'Urgell/Feliu Sirvent

Es tracta d’un Centre Residencial d’Acció Educativa (CRAE) que serà gestionat per la Fundació Persona i Valors. El centre s’ubicarà a l’antic “Xalet Armengol”, al número 57 del Carrer Llorenç Tomàs i Costa, un habitatge independent que disposa de zona enjardinada, amb capacitat per a deu menors que oferirà atenció a nens i nenes d’entre tres i divuit anys que depenen de la Direcció General d’Atenció a la Infància i a l’Adolescència (DGAIA). El CRAE de la Seu d’Urgell, disposarà de tots els serveis necessaris per poder atendre les necessitats i interessos dels menors, entre els quals professionals de l’àmbit del treball social, educació social, pedagogia i psicologia.

CRAE

Els CRAE

Els Centres Residencials d’Acció Educativa són serveis residencials d’acolliment per a la guarda i educació dels seus usuaris mentre no poden retornar amb la seva família o se’ls troba una família acollidora. Les funcions del CRAE són oferir acolliment i convivència, allotjament i menjador, descans i lleure, Higiene i atenció psicològica, social i educativa.

Educadors, directors i voluntaris de centres residencials d’acció educativa (CRAE) coincideixen que els CRAE són uns grans desconeguts, tot i que a Catalunya hi ha 97 centres i 6.985 menors tutelats per la Generalitat que hi viuen. Des de la DGAIA es té clar que cal invertir sobretot en la detecció precoç i el treball preventiu.