SOLIDARITAT

Sor Lucia Caram farà una xerrada a la Seu d’Urgell per presentar el projecte solidari contra la pobresa infantil

A la vegada, quedarà instal·lada l’exposició ‘Tot és possible’ d’#Invulnerables, que es podrà visitar al centre cultural Les Monges de la Seu d'Urgell del 7 al 16 de març.

Sor Lucia Caram i Pere Mentruit
photo_camera Sor Lucia Caram i Pere Mentruit, de la Fundació FC Barcelona, en un acte solidari

Aquest projecte solidari, que es porta a terme en diferents ciutats de Catalunya, té com a objectiu principal lluitar contra la pobresa i l’exclusió social de les famílies, però, sobretot dels infants.  La xerrada de Sor Lucia Caram, organitzada per les Regidories de Solidaritat i Cooperació i de Cultura de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, anirà acompanyada de l’exposició de  fotografies #Invulnerables ‘Tot és possible’ que en trobarà situada a l’absis de la mateixa sala Sant Domènec. Aquesta mostra també es podrà visitar del 7 al 16 de març al vestíbul del centre cultural Les Monges de la Seu d'Urgell. 

El somni dels infants 

‘Tot és possible’ és un recull d’imatges fotogràfiques dels fotògrafs Sunsi Albets, Joan Locubiche, Víctor López i Rubén Quintas que mostren els somnis d’infants en situació de vulnerabilitat que són beneficiaris del programa impulsat per les Fundació FC Barcelona, l’Obra social La Caixa, la Fundació Rosa Oriol i la Generalitat de Catalunya. 

Lluita contra la vulnerabilitat #Invulnerables és un programa pilot que es dirigeix als infants i les seves famílies que viuen en un context de màxima vulnerabilitat. Aquesta intervenció vol donar resposta a les necessitats bàsiques no cobertes, tot oferint acompanyament i suport integral a la família, així com orientació a pares i mares promovent la igualtat d’oportunitats. Per portar-lo a terme, s’han triat vuit territoris d’acord amb l’equilibri territorial i en funció dels resultats dels indicadors territorials del risc de pobresa i exclusió social: indicadors de renda, de desocupació, de protecció social i de demografia. Els territoris seleccionats són: Manresa, Figueres, Manlleu, Lloret de Mar, Manresa, el Vendrell, Tortosa, Salt i el barri de la Mariola, a Lleida.

comentaris