MEDI AMBIENT

La Seu Urgell organitza un nou BioBlitz al Pla de les Forques

Aquest pròxim dissabte 21 de maig, de les 09.30 a les 13.30 hores, per realitzar l’estudi de papallones, la flora i els ocells.
20210918_100935_resized
photo_camera La Seu Urgell organitza un nou BioBlitz al Pla de les Forques / laseu.cat

Aquest proper dissabte dia 21 de maig, de dos quarts de deu del matí a dos quarts de dues del migdia, tindrà lloc el segon BioBlitz a la Seu d’Urgell, novament a la zona del Pla de les Forques. En aquesta jornada es realitzarà l’estudi de 3 grups biològics: les papallones, bones bioindicadores de l’estat ambiental del municipi, la flora i els ocells.

cartell bioblitz 2022 definitiu

Cal destacar que aquestes jornades les condueixen experts en cada àmbit d’estudi, fet que  permet tenir un inventari d’espècies molt acurat de la biodiversitat. Alhora, esdevé una activitat d’educació ambiental molt interessant donat el coneixement dels experts.

Per tal d’assistir a l’activitat cal inscripció prèvia  a l’Oficina de Turisme a: turismeseu.com/bioblitz/ L’activitat és gratuïta però les places són limitades. S’aconsella als i les participants portar prismàtics, roba còmoda, aigua, gorra, protecció solar i esmorzar (opcional). Aquesta activitat és dirigeix a adults i a nens i nenes a partir de 8 anys.

Quès és un BioBlitz

El BioBlitz és una activitat de ciència ciutadana molt interessant adreçada tant a nens com a adults que pretén, per una banda, donar a conèixer el mètode científic d’estudi de les espècies d’un espai alhora que se n’inventaria la biodiversitat, i per l’altra, permet que la ciutadania prenguin consciencia de la biodiversitat i de la natura que tenim en un espai proper a la ciutat com és el Pla de les Forques.

20210918_130218_resized
La Seu Urgell organitza un nou BioBlitz al Pla de les Forques / laseu.cat

El primer BioBlitz  que va tenir lloc a la Seu d’Urgell va ser el passat mes de setembre on es van inventariar 3 grups biològics on es van inventariar 54 espècies de flora, 34 d’ocells i 15 de papallones.

Des de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell es valora molt positivament la realització de la jornada ja que es va poder apropar la natura al ciutadans d’una manera lúdica i atractiva, i per això s’ha volgut repetir l’experiència aquest proper dissabte. El lloc on es realitzarà el BioBlitz i els grups a estudiar seran el mateixos que en la primera edició amb l’objectiu de disposar dades comparatives del mateix espai natural, el Pla de les Forques, en dues estacions diferents, a la primavera i a final d’estiu i principi de tardor.

comentaris