MUNICIPIS

La construcció del nou hospital comarcal cau del ple extraordinari de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell

L'Ajuntament de la Seu d'Urgell celebra avui un ple extraordinari que inicialment havia previst tractar sobre la construcció del nou hospital comarcal, però finalment el tema ha caigut de l'ordre del dia i únicament abordarà la modificació de la Plantilla orgánica per a 2022.
ajuntament-de-la-seu-durgell
photo_camera El ple extraordinari de l'ajuntament de la Seu d'Urgell no informarà sobre la construcció del nou hospital /

L'Ajuntament de la Seu d'Urgell celebra aquest dilluns, 23 de maig, un ple extraordinari que tenia previst tractar sobre la construcció del nou hospital comarcal, però finalment el tema ha caigut de l'ordre del dia i únicament abordarà la modificació de la Plantilla orgánica per a 2022.

Ple extraordinari ajuntament de la Seu d'Urgell
Ple extraordinari ajuntament de la Seu d'Urgell

L'Ajuntament de la Seu d'Urgell segueix sense cedir el terreny al Catsalut 

L'1 d'octubre de 2021, la Generalitat a l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, a través del Servei Català de la Salut, un escrit demanant la cessió d'un terreny per a construir un nou Hospital. Amb anterioritat ja ho havia demanat en diverses ocasions a través de conversa telefònica. Salut va establir la data del 31 de març de 2022 com a termini límit per a la cessió dels terrenys. També va fixar la finalització de les obres del nou equipament hospitalari amb data de 31 de desembre de 2023 per a poder rebre finançament amb càrrec als fons europeus Next Generation.

Terreny nou Hospital la Seu
Terrenys per al nou Hospital Comarcal de la Seu d'Urgell / FS

El Departament de Salut no podrà iniciar el concurs per a la redacció del projecte tècnic del nou hospital fins que no s'hagi aprovat definitivament la reparcel·lació urbanística del SUD-1. En aquest sentit s'ha de dir que un veí de la Seu d'urgell va presentar una al·legació al projecte, dins el corresponent termini d'exposició pública, que caldrà respondre per part del consistori. D'altra banda, la Dirección General de Carreteras del Ministerio de Transportes, Movilidad y Agenda Urbana, titular de la N-260, encara no hauria fet arribar al consistori urgellenc el corresponent informe favorable i tampoc ho hauria fet l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA).

Els terrenys, ubicats molt a prop del parc de Bombers de la Seu d'Urgell, tenen una superfície de 695,92 m2  i de 13.859,38m2, amb una gran zona verda.