06.12.2022 |
Viure als Pirineus

MEDI AMBIENT

La Seu torna a instal·lar menjadores i caixes niu al Parc del Segre i al Parc del Valira

En aquesta nova edició el material està finançat per PEUSA. Aquest és un projecte iniciat per l’Ajuntament urgellenc l’any 2013.
Jordi Dalmau
Jordi Dalmau
La Seu torna a instal·lar menjadores i caixes niu al Parc del Segre i al Parc del Valira

Aquest dijous s’ha iniciat la instal·lació de diverses menjadores i caixes niu als Parcs del Segre i al Parc del Valira de la Seu d’Urgell. Com a novetat d’aquest any s’han instal·lat un total de 7 menjadores al Parc del Segre, espai verd de la ciutat on només hi havia instal·lades 8 caixes niu.  

Les menjadores que s’han instal·lat són de diferents tipus d’aliment pels ocells (pipes, negrelló, cacauets i llard) a fi de cobrir la necessitat de màxim d’espècies diferents de moixons. Les espècies a les que van orientades són caderneres, lluers, mallerengues, verdums i pardals. Les menjadores s’han instal·lat principalment a la zona de jocs infantils, en punts on es facilita l’observació d’ocells, ja que a part de l’objectiu de facilitar punts d’alimentació durant la tardor-hivern a espècies protegides presents al parc o als voltants -en una època en que escasseja l’aliment- també vol tenir un objectiu d’educació ambiental a la població.

També s’ha augmentat la quantitat de caixes niu del Parc del Valira on s’hi instal·laran  un total de 8 noves caixes niu. Amb aquesta actuació es vol donar continuïtat a les 15 caixes niu que hi ha instal·lades al Parc del Valira afavorint la nidificació d’ocells en un dels grans parcs fluvials de la ciutat.

Cal dir que el cost del material ha estat finançat per l’empresa PEUSA, en col·laboració al projecte ja iniciat per l’Ajuntament de la Seu d’Urgell des de l’any 2013. En total es troben instal·lades 7 menjadores i 8 caixes niu al Parc del Segre i 15 menjadores i 23 caixes niu al Parc del Valira i Horta del Valira.

L’objectiu de la instal·lació de les menjadores i caixes niu és promoure la natura entre la població local per facilitar l’observació d’ocells i alhora disposar d’un recurs pedagògic i científic per a les escoles, a més a més de facilitar, en el cas de les menjadores, punts d’alimentació durant la temporada tardor-hivern a espècies protegides presents als nostres parcs en una època en què escassegen l’aliment i llocs de nidificació.

A banda dels ocells també s’han instal·lat menjadores per esquirols, una espècie entranyable present al parc i fàcil d’observar.

La Seu torna a instal·lar menjadores i caixes niu al Parc del Segre i al Parc del Valira
Comentarios