09.12.2022 |
Viure als Pirineus

La Seu mostra el seu passat medieval amb tecnologia avançada

El projecte la Seu Medieval es presenta a través de 25 vídeos, 28 punts senyalitzats amb codi QR i altres suports que permeten descobrir un passat molt singular el nucli històric, la ciutat nova i Castellciutat.

foto_Seu Medieval_a
Imatge de la presentació de la Seu Medieval.
La Seu mostra el seu passat medieval amb tecnologia avançada

La Seu d’Urgell ha mostrat aquest migdia el conjunt de recursos, una part dels quals tecnològicament avançats, que es posen a l’abast de la societat per donar a conèixer el seu passat medieval. 28 codis QR faciliten que els turistes puguin conèixer al detall tots els punts d’interès per interpretar fàcilment les singularitats històriques de la Seu.

A banda d’aquest suport, s’ha fet públic un gran portal a internet -laseumedieval.com- que engloba 25 vídeos, molt ben documents i amb imatges virtuals, que ens situen en un entorn medieval. Per arribar a un públic internacional s’ha programat en cinc idiomes –català, castellà, francès, anglès, italià i alemany-. Els recursos per conèixer i fer els itineraris turístics per la Seu també han contemplat l’edició d’una guia turística, mapes del municipi, set plafons i 35 plaques ceràmiques que identifiquen espais d’interès.  També un plànol gegant i altres senyalitzacions de caràcter turístic a diferents indrets del municipi.

El principals punts d’interès per visitar

Amb la catedral de Santa Maria, del segle XII, obra romànica única a Catalunya, com a atractiu central, s’articulen tres itineraris que permeten repassar la història patrimonial, artística, religiosa, militar i ciutadana de la Seu d’Urgell des dels seus inicis.

El recorregut principal, el que es dedica al nucli històric, inclou atractius com: la catedral, el Museu Diocesà, l'església de Sant Miquel, l'Espai Ermengol i el Palau Episcopal entre d'altres.

A banda, hi ha dos itineraris més. Un centrat en la ciutat nova que proposa un recorregut per la ciutat que va depassar els límits de l’antic nucli medieval, a partir del segle XIX, amb alguns punts d’especial interès com el passeig Joan Brudieu, el Seminari Conciliar, el Parc de Valira i claustre modern, i el Parc Olímpic del Segre. I un tercer recorregut ens aproxima al nucli de Castellciutat, un antic municipi integrat a la Seu d’Urgell l’any 1971, i que mostra un conjunt extraordinari de patrimoni militar modern

La Seu mostra el seu passat medieval amb tecnologia avançada
Comentarios