El Consell Comarcal de l’Alt Urgell contracta vuit persones dins del programa Treball i Formació

Aquests persones que són beneficiaris de la renda mínima d'inserció han començat a treballar a l’Arxiu Comarcal i al CETAP.

d177cd70-f6c0-4483-bc86-ed6cb993c7ec
photo_camera Treballs de gestió de documentació a l’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell.

A començaments d’aquest mes de desembre han estat contractades vuit persones aturades, beneficiàries de la renda mínima d’inserció, per part del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, que treballaran durant sis mesos dins d’un programa que combina el treball amb la formació. 

En la seva aplicació a la comarca de l’Alt Urgell, aquest programa presenta una línia destinada a la digitalització de documentació pública municipal i comarcal a l’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell, per la qual s’han contractat 6 persones, i una segona línia de Ciutadania Digital, que ocuparà a 2 persones més al Centre Empresarial i Tecnològic-Telecentre. Durant el període de duració d’aquest projecte, les persones contractades ampliaran els seus coneixements i la seva experiència en la gestió de la documentació, tasques de digitalització, així com les d’atenció al públic, informació i gestió d’espais. 

El Programa Treball i Formació per a persones en situació d’atur beneficiàries de la renda mínima d’inserció neix de la col·laboració entre el Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, a través del Servei d’Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu (FSE) que, a través del seu Programa Operatiu 2014-2020 cofinança aquesta acció en un 50%. A la comarca de l’Alt Urgell, el consell comarcal és l’ens encarregat del desenvolupament del programa seguint amb les actuacions que l’ens comarcal s’ha plantejat per tal de contribuir a la millora de l’ocupació i la reducció de l’atur.

En paraules de la Vicepresidenta de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Cristina Barbens “aquesta iniciativa es suma a les que s’han vingut desenvolupant durant els darrers anys per tal de contribuir a la millora de l’ocupació de la nostra comarca, i sobretot pensant en la formació com una de les sortides per reduir l’atur”.

El programa, que integra accions formatives i d’experiència laboral, va adreçat a persones en situació d’atur beneficiàries de la renda mínima d’inserció, per afavorir-ne la inserció laboral i millorar la seva ocupabilitat, i prioritza les dones amb càrregues familiars, els joves entre 18 i 30 anys, les persones de més de 40 anys i les persones que estiguin en fase d’esgotar el termini màxim de percepció de la prestació de la renda mínima d’inserció.

comentaris