16.05.2022 |
Viure als Pirineus

Lafuente: “En la defensa de la vivenda social i l’habitatge, no ens poden posar al mateix sac que la dreta”

La cap de llista del PSC per Lleida al Congrés ha defensat, en un acte polític a la Seu d'Urgell, la gestió del darrer govern socialista en aquest àmbit i les propostes de l’actual programa, que responen a bona part de les reclamacions de la PAH.

Acte la Seu 3
Imatge de l'acte dels socialistes a la seu d'Urgell.
Lafuente: “En la defensa de la vivenda social i l’habitatge, no ens poden posar al mateix sac que la dreta”

La cap de llista del PSC per Lleida al Congrés dels diputats, Mònica Lafuente, ha afirmat avui que “en la defensa de la vivenda social i garantir l’accés a l’habitatge, no ens poden posar al mateix sac que la dreta”. Ho ha dit arran la darrera acció reivindicativa de la PAH, amb l’acció ‘#las5delapah’, que la plataforma va dur a terme ahir a les diferents seus de PP, Ciutadans i del Partit Socialista.

Lafuente, que ha participat aquest dimarts al vespre en un acte a la Seu d’Urgell, ha recordat que “aquest dilluns, a Tàrrega, ens vam trobar amb membres de la Plataforma, amb els que vaig tenir l’oportunitat de parlar-hi extensament i els vaig poder concretar les propostes que tenim; que coincideixen en bona part amb les seves reivindicacions”. La candidata socialista ha apuntat que “tal i com els vaig poder explicar, el nostre programa recull el lloguer assequible, l’stop als desnonaments, la vivenda social, els subministraments garantits i la dació en pagament, no especificant la retroactivitat perquè no depèn exclusivament del govern”.

Mònica Lafuente ha volgut aclarir, doncs, que “és injust que ens vulguin posar en la línia de Ciutadans o del PP” i ha explicat que “el nostre programa recull qüestions tant importants com reforçar el dret a la vivenda que recull la Constitució, eliminar per part dels bancs les clàusules abusives de la Llei hipotecària, facilitar que els jutges puguin paralitzar les execucions de desnonaments i aplicar la dació en pagament, valorant la vivenda segons el preu inicial”. Així mateix, ha explicat, “ens comprometem a potenciar la vivenda social a especialment a les famílies amb fills que més pateixen la crisi i posar a disposició de la família que hagi aplicat la dació en pagament una vivenda de lloguer social”.

Finalment, Lafuente ha aclarit que “s’han explicat i repetit massa arguments desencertats i enganyosos; en l’època que l’actual candidata del PSC, Carme Chacón, va ser Ministra de vivenda, es va apostar per evitar que existissin els morosos professionals, es va aplicar la renta garantida d’emancipació, importantíssima per a molts joves, i es va potenciar el lloguer social, les vivendes socials i la rehabilitació d’immobles”. 

Lafuente: “En la defensa de la vivenda social i l’habitatge, no ens poden posar al mateix sac que la dreta”
Comentarios