La Seu instal·larà una central tèrmica de biomassa per a equipaments públics

El ple de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell va aprovar ahir al vespre sol·licitar un ajut a través de la Diputació de Lleida per a la instal·lació d’una central tèrmica de biomassa i distribució d’aigua calenta per a la calefacció del Centre Cultural Les Monges i de l’escola Pau Claris.

Centre cultural Les Monges de la Seu d'Urgell
photo_camera El centre cultural Les Monges.

Aquesta acció s’inclourà en el projecte FOREST4LOCAL que presentarà la Diputació de Lleida en els propers dies en el marc PO FEDER Catalunya 2014-2020, dins l’eix 4.3.1 sobre millora de l’eficiència energètica i reducció d’emissions de CO2 en l’edificació i a les infraestructures i serveis públics.

Aquest projecte pretén fomentar el desenvolupament d’un sistema públic i local en referència a la gestió de la biomassa forestal per a ús tèrmic públic al Pirineu de Lleida i en diferents municipis de les comarques de Lleida. 

Amb la caldera d’estella que es preveu instal·lar es podrà subministrar calor tant a l’edifici del centre cultural Les Monges com a l’escola Pau Claris de la Seu d’Urgell. Això suposarà una inversió d’uns 400.000 euros (IVA inclòs) dels quals, si s’aprova aquest projecte, l’Ajuntament de la Seu d’Urgell n’haurà de cofinançar el 25%. La resta de la inversió en un 50% a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) i un 25% anirà a càrrec de la Diputació de Lleida, sempre tenint en compte que l’IVA no és subvencionable en el marc de Fons Europeu.

Al respecte, la tinent d’alcalde de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, Mireia Font, afirma que “apostar per finançament europeu pels projectes de ciutat és una qüestió vital ara mateix per aquest Ajuntament”. Font afegeix que “atès que ens trobem a l’inici d’un període de programació europeu, cal treballar per poder accedir-hi i millorar així aspectes mediambientals, patrimonials o de foment turístic de la Seu”.

PO FEDER Catalunya 2014-2020

Segons el PO FEDER Catalunya 2014-2020, poden optar al cofinançament del FEDER les diputacions, els consells comarcals i els municipis de més de 20.000 habitants que presentin projectes que compleixin amb els requisits establerts a les bases reguladores. Per aquest motiu, l’Ajuntament de la Seu d’Urgell no pot sol·licitar aquest ajut directament i, atenent a la proposta de la Diputació de Lleida per presentar aquest projecte a nivell pirinenc, s’ha acordat sol·licitar ajut per a la instal·lació d’aquesta caldera de biomassa a través del projecte FOREST4LOCAL.