Es reprèn el curs virtual sobre el comtat d’Urgell

La plataforma de cursos virtuals Aulae.es, en col·laboració amb l’Institut d’Estudis Comarcals de l’Alt Urgell (IECAU), ofereixen novament des d’aquest mes de juny el curs «Urgell a l’any 1000», impartit per l’historiador Oliver Vergés.

2015-08-18 13.02.11
photo_camera Oliver Vergés, autor del curs.

L’any 2015 es va fer la primera edició d’aquest mateix curs i de cara als mesos d’estiu d’enguany la plataforma ha tornat a obrir-lo amb la intenció d’oferir una formació amena i de qualitat sobre el nostre territori en un moment clau de la seva història, els anys del comte Ermengol I (980 – 1010).

L’Oliver Vergés és investigador de l’Institut d’Estudis Comarcals de l’Alt Urgell i doctorand en Història Medieval per la Universitat Autònoma de Barcelona. Sobre aquest mateix tema va publicar amb Edicions Salòria Urgell a la fi del primer mil·lenni. Els anys del comte Ermengol I i del bisbe Sal·la (980 – 1010)», el treball previ sobre el qual ara imparteix aquest curs apte per un públic ampli.

A través de materials escrits, de classes virtuals sobre els temes tractats, d’articles complementaris i de podcasts radiofònics, el curs pretén endinsar-se a la història del territori urgellenc a l’any mil, conèixer els protagonistes d’aquest període i els avatars polítics i bèl·lics que va viure el comtat. Un cop superat el curs, els organitzadors ofereixen un certificat d’aprofitament de 25 hores com a reconeixement per la formació rebuda.

Si voleu conèixer tots els detalls d’aquest curs ho podeu fer a la pàgina web d’Aulae (http://www.aulae.es/site/curso/6/comtat_durgell_lany_mil.aspx).