06.12.2022 |
Viure als Pirineus

La Seu d'Urgell traspassa a Granollers la nominació 'Ciutat del Bàsquet Català'

Actes traspàs ciutat del Basquet
Actes traspàs ciutat del Basquet
La Seu d'Urgell traspassa a Granollers la nominació 'Ciutat del Bàsquet Català'

L’esdeveniment es va celebrar en el marc d’un sopar popular en un restaurant de la capital alturgellenca presidit pel director del Consell Català de l'Esport de la Generalitat de Catalunya, Gerard Figueras, i el president de la Fundació Bàsquet Català -entitat que designa aquesta nominació-, Joan Fa.

L’acte es va iniciar amb el passi d’un vídeo recull de totes les 18 activitats que s’han realitzat a la Seu d’Urgell durant el 2014 vinculades amb la commemoració de ‘Ciutat del Bàsquet Català 2014’.

En el traspàs d’aquesta nominació entre la Seu i Granollers, l'alcalde urgellenc, Albert Batalla, va fer a mans a l'alcalde de Granollers, Josep Mayoral, un quadre commemoratiu amb el que s'ha escenificat el relleu com a Ciutat del Bàsquet Català 2015.

En els parlaments protocol·laris, Joan Fa, va remarcar la col·laboració i gran entesa que hi ha hagut entre entitats públiques, com els ajuntaments i entitats privades, com els clubs o les federacions per dur a terme un esdeveniment com aquest. “Una col·laboració que és especialment forta en el món de l'esport i difícil de veure en altres àmbits i que parla molt bé de la salut esportiva del nostre país”, ha remarcat el president de la Fundació del Bàsquet Català.

Per la seva part, l’alcalde de Granollers, Josep Mayoral, va fer palès que Granollers i la Seu d'Urgell tenen moltes coses en comú, com la seva passió per l'esport i haver esdevingut ciutats olímpiques l'any 92, “cosa que no era gens fàcil,  la Seu amb les aigües braves i Granollers per l'handbol”. Mayoral ha manifestat que “la Seu ha posat el llistó molt alt, però que Granollers és una ciutat a qui li agraden els reptes i que treballarà dur per mirar d'igualar i superar, si és possible, la feina feta per la Seu durant aquest 2014”.

Finalment va cloure l’acte de traspàs, Albert Batalla, alcalde de la Seu d'Urgell, que va agraïr la feina que ha fet molta gent de diferents àmbits de la ciutat per aconseguir un gran esdeveniment. Batalla ha repassat els 18 actes celebrats durant l'any, des dels lligats a l'esport de base fins als de màxim nivell. “Esdeveniments importants per la ciutat, com la Lliga Catalana, que difícilment s'hauria pogut celebrar a la Seu sense ser Ciutat del Bàsquet Català”. L’alcalde urgellenc ha afegit que tot això ha suposat l’estada de prop de 10.000 visitants a la nostra ciutat, comportant un impacte econòmic  directe d'entre 800.000 i 1.000.000 euros.

La Seu d'Urgell traspassa a Granollers la nominació 'Ciutat del Bàsquet Català'
Comentarios