ERC d'Organyà demana la retirada de símbols franquistes a l'Església de Santa Maria

En el proper ple d’Organyà es debatrà una moció per debatre la retirada dels darrers símbols franquistes de la vila representats en dos bancs de l'Església de Santa Maria d'Organyà.

imatge de l'escut franquista
photo_camera L'escut franquista que apareix en un dels bancs.

En el proper ple d’Organyà , que es celebrarà la setmana vinent, es debatrà una moció entrada pel grup municipal d’ERC Organyà per posar en consideració els valors democràtics, de pau, de justícia i respecte de la nostra societat en quant a la reparació de la memòria històrica.És per això que es demana a l’ajuntament que insti al propietari de l’Església Santa Maria d’Organyà, el Bisbat d’Urgell, perquè retirin els bancs on hi ha simbologia franquista.

Amb la seguretat de que les forçes polítiques que conformen l'Ajuntament hi donaran suport, Sergi Parramon creu que la moció, que es debatrà en sessió plenària la setmana vinent, quedarà aprovada. D'aquesta manera, el consistori podrà demanar al Bisbat d'Urgell la retirada dels bancs de l'Església de Santa Maria. Un cop rebuda resposta, que es preveu que serà positiva per part del Bisbat, Organyà quedarà lliure de simbologia feixista 40 anys després de l'acabament de la dictadura. 

En la moció, presentada el 18 d'octubre, el grup d'Esquerra Republicana, apel·la a "la maduresa democràtica de la nostra ciutadania ja no permet mantenir els vestigis ni les exaltacions als repressors de la llibertat, de la democràcia i del nostre país del segle passat en el nostre espai públic. Que aquest ha de ser una visibilització dels valors democràtics, de pau,de justícia i respecte de la nostra societat" i a la "necessitat de mostrar un rebuig contundent per les diferents mostres de suport a períodes dictatorials, que s’han caracteritzat per l’ús injustificat de la imposició i opressió cap a persones i col·lectius contraris a la seva ideologia."

comentaris