La Seca, la Meca i la Vall d'Andorra, protagonistes de la sortida del dimecres

Aquest dimecres es farà una sortida al poble d'Ars, situal al municipi de les Valls de Valira. La sortida inclourà la visita a l'església Sant Martí d'Ars i el Castellot de la Seca.

unnamed-3
photo_camera El Castellot d'Ars amb el poble al fons.

Després de l’èxit d’afluència d’aquesta setmana al Camí dels Pontarrons, amb més de 40 participants, el proper dia 19 d’agost el cicle “Els dimecres coneixem l’Alt Urgell” proposa una nova visita al patrimoni de la comarca de l’Alt Urgell. En aquesta ocasió, l’objectiu de la visita serà el poble d’Ars que, amb els seus més de 1300 metres d’altitud, és situat al municipi de les Valls de Valira, a l’entrada del Parc de l’Alt Pirineu.

La sortida inclourà la visita de l’església parroquial de Sant Martí d’Ars, de la qual en destaca el seu campanar de torre de secció circular, una joia del romànic i el més ben conservat de Catalunya d’aquesta tipologia. També es visitarà les restes del Castellot d’Ars, més conegut com el castell de la Seca, que domina la població des del capdamunt d’un esperó rocós, on s’hi pot accedir sense grans dificultats amb una caminada de vint minuts. Hom diu que aquest castell és un dels protagonistes de la dita “voltar la Seca, la Meca i la Vall d’Andorra”, segons s’explicarà en aquesta sortida.

El cicle “Els dimecres coneixem l’Alt Urgell” és una proposta que pretén agermanar la pràctica del senderisme amb el coneixement del ric patrimoni comarcal, dirigida a aquelles persones que fan vacances durant el mes d’agost, bé siguin veïns de la comarca o visitants que han vingut a fer turisme. Totes les visites són guiades per tècnics del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, coneixedors del territori i de la seva història. Totes les sortides són gratuïtes i per participar-hi només cal apuntar-se a l’Oficina de Turisme del Consell Comarcal de l’Alt Urgell (tel. 973 35 31 12) o a l’Espai Ermengol de la Seu d’Urgell (tel. 973 351 511).