05.12.2021 |
Viure als Pirineus

La Seu d'Urgell prepara per aquesta festa major el concurs 'Masterxef Infatil'

En aquesta activitat, que tindrà lloc el dimarts, 1 de setembre, d' 11 a 13 hores, hi podran participar un total de 20 parelles inscrites prèviament i formades per nens i nenes de 7 a 12 anys. A partir del dia 18 d'agost ja es podran fer les inscripcions per poder participar-hi.

1439823957
Imatge del cartell de masterxef infantil.
La Seu d'Urgell prepara per aquesta festa major el concurs 'Masterxef Infatil'

Dins de l'àmplia programació infantil que ofereix la Festa Major de la Seu d'Urgell 2015, destaca com a novetat l'activitat 'Masterxef Infantil', adreçada a nens i nenes de 7 a 12 anys, que tindrà lloc el dimarts 1 de setembre, d'onze del matí a una del migdia, al Centre Cívic El Passeig.

Aquesta activitat, que uneix gastronomia i infants d'una manera pràctica i divertida, es realitzarà de manera similar a com ho fan en el conegut programa televisiu. Per fer-ho més dinàmic, la participació dels nens i nenes serà per parelles.  

Avui, dimarts 18 d'agost, començaran les inscripcions a l'oficina de Turisme de l'Espai Ermengol.

La regidora de Festes de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, Sílvia Iscla, anima als nens de 7 a 12 anys a apuntar-se al MasterXef. “És una activitat multidisciplinar; al mateix temps que s'ho passen bé, aprenen conceptes del món de la cuina i utilitzen la seva creativitat i imaginació”, ha remarcat Iscla. 

Dinàmica del concurs 

Cada parella participant al concurs 'Masterxef Infantil' s'identificarà pel seu número d'inscripció.

El temps que disposa cada parella en la seva participació al concurs és la següent: 2 minuts per a la presentació de la parella concursant; 10 minuts per agafar el menjar del rebost i 48 minuts per preparar el plat convenientment decorat per finalment exposar-lo. En total disposaran d'una hora. 

Per tant, cada 2 minuts començarà una parella, i conseqüentment, passada l’hora, cada 2 minuts aniran acabant segons l’ordre en el que hagin començat. Durant tot el procés, els membres del jurat valoraran el seu treball com a xefs i el presentador podrà fer-los les preguntes que consideri adients.

Quan una parella hagi acabat, haurà de dur la seva creació del plat en una taula on, al final, hi quedaran exposats tots els plats de presentació numerats. Aleshores, els membres del jurat començaran a valorar cada plat.

El jurat estarà compost per 3 membres del món de la restauració i l'hostaleria. Hi ha previst 3 premis. Els premis consistiran en àpats en algun restaurant de la Seu d'Urgell, lots de productes, classes de cuina i activitats a la natura. 

La Seu d'Urgell prepara per aquesta festa major el concurs 'Masterxef Infatil'
Comentarios