08.12.2022 |
Viure als Pirineus

INFRAESTRUCTURES

El revestiment del nou túnel de Tresponts obligarà a donar pas alternatiu a la C-14

Els treballs de muntatge del carro amb què es durà a terme el revestiment del túnel s'allargaran entre dilluns i divendres de la setmana que ve.
Túnel Tresponts
Interior del nouTúnel de Tresponts
El revestiment del nou túnel de Tresponts obligarà a donar pas alternatiu a la C-14

Les obres del nou túnel de Tresponts, a la carretera C-14, comportaran noves afectacions de trànsit a partir de dilluns i fins divendres de la setmana que ve. Així, les tasques preparatòries per al revestiment de la galeria, concretament el muntatge del carro amb el qual es durà a terme, requeriran l'ocupació d'un dels dos carrils de la calçada per on actualment es desvia el pas de vehicles a la zona de la boca sud del túnel. D'aquesta manera, s'hi donarà pas alternatiu en aquest punt mitjançant una regulació amb semàfors. A més, la circulació es tallarà totalment durant uns 10 minuts aquest dilluns com a conseqüència de l'operatiu que ha de dur a terme una grua de gran tonatge.

La nova infraestructura s'emmarca en les obres de condicionament d'aquest tram de la C-14 que està portant a terme el Departament de Territori i Sostenibilitat i que suposen una inversió de més de 35 milions d'euros. Concretament, abasten un tram de tres quilòmetres entre la sortida d'Organyà i el túnel de Montant de Tost. L'actuació consisteix en l'eixamplament de la carretera i la millora del seu traçat per afavorir la seguretat i la comoditat en la conducció. El futur túnel de Tresponts, d'1,3 quilòmetres de longitud, permetrà evitar el pas per un tram especialment sinuós d'aquesta via.

El revestiment del nou túnel de Tresponts obligarà a donar pas alternatiu a la C-14
Comentarios