La proposta més gormanda: el Dolç Màgic de les Muntanyes a la Seu d'Urgell

Aquest migdia ha tingut lloc la presentació de la segona edició de ‘El Dolç Màgic de les Muntanyes’, proposta gormanda de la Seu d’Urgell, iniciada l’any passat, que té com amb objectiu vincular també el sector pastisser i forner de la ciutat en la programació d’activitats de Nadal.

Presentació el Dolç Màgic de les Muntanyes 038
photo_camera Enguany es fa la segona edició del Dolç Màgic de les Muntanyes.

La presentació de les propostes dolces per aquest Nadal ha anat a càrrec de la tinent d’alcalde de Promoció de la Ciutat, Mireia Font, conjuntament com dels representants dels comerços urgellencs participants en aquesta iniciativa com són les pastisseries Cadí i Leiva, i el forn Duat, que ja ho van fer l’any passat, mentre que el forn Crosta i Molla s’ha incorporat enguany.

Mireia Font ha explicat que en aquesta edició ‘El Dolç Màgic de les Muntanyes’ presenta diverses novetats perquè “els quatre establiments participants ofereixin una mateixa imatge identificativa dels diferents dolços que elaboren expressament per aquesta campanya nadalenca, i que serveixi de reclam de cara al públic”. En aquest sentit, cadascun dels quatre establiments participants tenen a la porta una reproducció en alumini d’un minairó de mida real i els seus ‘dolços màgics’ aniran embolicats amb la mateixa bossa etiquetada amb la imatge d’aquesta campanya.

Els dolços: galetes, gormanderies, xocolatines i canut del minairó

Els quatre establiments de la Seu d’Urgell han elaborat cadascun un ‘dol màgic’ diferent que s’identifica amb el Nadal, i amb els minairons com a protagonistes.

Així, la Pastisseria Cadí ha tornat a crear una galeta en forma d’avet de Nadal feta de pesca seca -inspirada el conte dels Minairons- banyada de xocolata i decorada amb boletes de color. Per la seva part, la Pastisseria Leiva ha elaborat enguany una nova  ‘gormanderia’ (tipus ‘núvol’) feta de clara d’ou i sucre, i coberta de xocolata de colors.

Pel que fa al forn de pa Duat, la seva proposta per aquestes festes és una xocolatina i una galeta feta a base de xocolata blanca i negra, amb una sorpresa “molt especial” per al paladar, mentre que el forn de pa Crosta i Molla, nou establiment que participa en aquesta acció nadalenca, presenta un canut del minairó, fet de pasta i farcit de codonyat amb canyella.

Tots aquests ‘dolços màgics’ ja es poden adquirir a cadascun dels quatre establiments urgellencs i es podran trobar durant totes els festes nadalenques.