El jutje de la Seu d'Urgell requereix el passaport de Nadia Nerea Blanco

El magistrat reitera la demanda d'informes mèdics de la menor

Ferran Queralt, La Seu d'Urgell .- El jutjat d'instrucció número 1 de la Seu d'Urgell ha requerit als pares de Nadia Nerea Blanco, Fernando Blanco i Marga Garau, el passaport de la seva filla. Així mateix, el magistrat, reitera la demanda d'informes mèdics de la menor per tal de conèixer l'estat de salut de la nena. Aquest mateix magistrat va ordenar aquest dilluns la immobilització dels comptes on s'han rebut les donacions pel 'cas Nadia' amb l'objectiu d'investigar presumptes irregularitats en la gestió d'aquests fons davant les informacions que apunten a un engany sobre el tractament experimental de la malaltia de la petita, una Tricotiodistrofia, i el seu cost, així com la identitat dels especialistes als quals hauria recorregut la família. Per ara, fons judicials, asseguren que no ha estat cridat ningú a declarar pel cas, tot i que la família, assegura que han estat citats pel jutge. A més a més, el jutge oficia a Fiscalia per si considera oportú sol·licitar l’adopció de mesures civils en relació a la menor Nadia.

(El TSJC ha punutalitzat les mseures civils que podria adoptar fiscalia en el cas)

El jutge ha comunicat a fiscalia que en cas que cregui oportú actuar sobre el cas de la nena Nadia que ho faci, tant per investigar el possible delicte com per a prendre les mesures que cregui necessàries sobre la custòdia de la menor.

Aquestes mesures civils tenen un ventall molt ampli i poden anar des de la tutel·la d’un menor fins a tractar aspectes sobre la manutenció, residència, comunicació, tractaments mèdic, assegurar l’educació d’un menor, entre d'altres. En cap cas el jutge ha fet cap referència a quin tipus de mesura vol. És per això que segons el TSJC el jutge demana a la Fiscalia que es pronuncii sobre la tutel·la sinó si la fiscalia creu convenient demanar-ne alguna, la que ells considerin.

D'altra banda i sobre una possible fugida del pare de país, segons el TSJC no els consta que l'home hagi marxat.

La sospita d'un possible engany va sorgir aquest cap de setmana després que diversos mitjans de comunicació hagin explicat que el relat de viatges constants, la recerca de tractaments experimentals i contactes amb metges i científics experts "era total o parcialment fals". El pare va defensar a les xarxes socials la veracitat de la història i la família ha assegurat que retornaran totes les donacions que van rebre.

El pare, Fernando Blanco, va assegurar a la pàgina del Facebook de l'Associació Nadia Nerea que compareixeria en roda de premsa davant els mitjans per tal de donar les explicacions necessàries. A hores d'ara, encara no ha convocat als mitjans ni ha donat les explicacions que prometia en cap mitja de comunicació.

A més, aquest cap de setmana, Mossos d'Esquadra va informar que investigaven l'origen i destinació de les donacions rebudes de les diferents campanyes endegades els últims anys. Algunes informacions apunten que la xifra recaptada en total pujaria als 1,5 milions d'euros.