EDUCACIÓ

Prop de 150 alumnes d’ESO de l’Alt Urgell participaran en el Concurs de Dictat Plurilingüe

L’activitat tindrà lloc a l’EOI i al CETAP aquest dijous
CONCURS DICAT PLURILINGÜE
photo_camera Una edició anterior del Concurs de Dictat Plurilingüe de l'Alt Urgell / xtec.cat

Prop de 150 alumnes de primer, segon i tercer d’ESO de l’Alt Urgell participaran aquest dijous, 16 de febrer, en la setena edició del Concurs de Dictat Plurilingüe de la comarca. Es  tracta d’una iniciativa del Servei Educatiu Alt Urgell – Cerdanya, l’Escola Oficial d’Idiomes, l’Ajuntament de la Seu d’Urgell i el Consell Comarcal de l’Alt Urgell que té com a objectiu posar en valor la importància de l’ortografia en l’educació.

L’activitat, que començarà a les 10.30 del matí, es desenvoluparà a les aules de l’Escola Oficial d’Idiomes de la Seu d’Urgell i a les del Centre Empresarial i Tecnològic de l’Alt Pirineu (CETAP), totes elles ubicades a l’edifici de les Monges. En total, s’utilitzaran dotze espais, un per cada idioma i curs.

Les quatre llengües del Dictat Plurilingüe seran català, castellà, anglès i francès. Enguany els textos dels dictats seran tots d’escriptores contemporànies. Hi participaran alumnes de l’institut Joan Brudieu, l’institut la Valira i el col·legi La Salle, de la Seu d’Urgell, i l’Institut Escola d’Oliana, seleccionats pels mateixos centres. Una de les particularitats del concurs és que els concursants participen per parelles, la qual cosa comporta el treball compartit en una activitat habitualment individual.

Guanyaran el concurs les parelles d’alumnes que hagin fet menys faltes en cada llengua i curs, de tal manera que hi haurà 24 guardonats. Els premis consistiran en lots de productes culturals i es lliuraran el dia 30 de març a la sala d’actes del Consell Comarcal.