URBANISME

L'Ajuntament de la Seu d'Urgell vol aconseguir sòl industrial al sector de l'antic Càmping Envalira

El ple muicipal ha aprovat per unanimitat la suspensió temporal dels tràmits urbanístics per als sectors PERI-6 i SUD-5. 
Càmping En Valira
photo_camera Antic Càmping Envalira, a l'entrada de la Seu d'Urgell / Feliu Sirvent

El ple de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha aprovat per unanimitat, aquest dilluns, la suspensió temporal dels tràmits urbanístics per als sectors PERI-6 i SUD-5. El motiu d'aquesta suspensió, que tindrà una durada d'un any, té la voluntat de redefinir els usos d'aquests terrenys i passar a qualificar-los urbanísticament com a industrials.  

L'Ajuntament de la Seu d'Urgell vol que el municipi torni a disposar de sòl industrial per a la implantació d'empreses, tenint en compte que tant el Polígon Industrial, a Castellciutat, com el 'Polígon Industrial de Lleteries' es troben al cent per cent de la seva ocupació. Per altra banda, el sector de la Llau Benavarre, on es podia crear zona industrial, ha estat modificat per Urbanisme i no es permet que sigui urbanitzable. 

Francesc Viaplana: "Amb aquesta decisió volem obtenir més sòl industrial i això serà positiu per a la ciutat, pel seu dinamisme econòmic i per a la creació de llocs de treball"

L'alcalde de la Seu d'Urgell, Francesc Viaplana, ha explicat que ja han mantingut diverses reunions amb Urbanisme i Carreteres de l'Estat per tal d'analitzar la proposta. Caldrà fer unes modificacions urbanístiques per tal d'unificar els dos sectors i qualificar-los com a industrials, ha declarat l'edil. Viaplana ha detallatat que últimament havien rebut peticions d'empreses per instal·lar la seva activitat a la ciutat, però la falta de sòl impedien la seva implantació. Amb aquesta decisió volem obtenir més sòl industrial i això serà positiu per a la ciutat, pel seu dinamisme econòmic i per a la creació de llocs de treball, ha reblat.

càmping Envalira 2
Sectors PERI-6 i SUD-5 des de la carretera d'Andorra / FS

Els sectors PERI-6 i SUD-5 del Pla d'Ordenació Urbana de la Seu d'Urgell estan ubicats a l'entrada de la ciutat i delimitats pel riu Valira i la carretera N-260, en el tram entre l'antic Càmping Envalira i la rotonda d'Andorra