EMPRESA

El president de Fluidra, Eloi Planes, ponent de la 14a edició de la Nit de l'Empresariat de l'Alt Urgell

Durant la trobada es farà un homenatge pòstum a Jordi Grau Cano, membre fundador i primer president de l'AEAU
Eloi Planes
photo_camera El president de Fluidra, Eloi Planes, ponent de la trobada d'empresaris de l'Alt Urgell

L'Associació d'Empresaris de l'Alt Urgell celebrarà aquest divendres, 17 de novembre la 14a edició de la seva Nit de l'Empresariat, un acte anual de trobada i intercanvi d'idees entre els membres del món econòmic de la comarca. El sopar se celebrarà a l'Hotel Andria de la Seu d'Urgell, a partir de 2/4 de 9 del vespre.

La Nit de l'Empresariat de l'Alt Urgell compta cada any amb un convidat rellevant, i en aquesta ocasió serà un empresari vinculat a la comarca: Eloi Planes, president executiu del Consell d'Administració del Grup Fluidra, multinacional catalana que ha esdevingut un referent mundial en la fabricació de piscines, centres de wellness i d'altres recintes d'aigua. Planes oferirà la ponència 'El lideratge en un món VUCA', en què desenvoluparà aquest concepte derivat de les inicials, en anglès, de les paraules "volatilitat, incertesa (uncertainty), complexitat i ambigüitat". Per tant explicarà com es pot tirar endavant i trobar noves oportunitats en aquest context complicat.

Jordi Grau. Foto de RàdioSeu.
La Nit de l'Empresariat de l'Alt Urgell farà un homenatge pòstum a Jordi Grau / RÀDIO SEU

La Nit de l'Empresarial de l'Alt Urgell començarà amb la recepció als assistents amb una copa de cava i aperitiu, juntament amb la benvinguda per part de la presidenta de l'AEAU, Laia Blasi. Tot seguit, l'associació durà a terme un acte d'homenatge a Jordi Grau Cano, membre fundador i primer president de l'AEAU. Grau, que també era administrador de Fustes Grau i Grau SL i havia estat president de La Seu Futbol Club, va morir l'octubre de l'any passat als 64 anys.

La vetllada continuarà amb el lliurament de diplomes a les empreses associades que recentment han celebrat el seu 25è, 50è o 75è aniversari. Després començarà el sopar, que serà servit conjuntament per l'Hotel Andria i el Restaurant Arbeletxe, i a l'inici tindrà lloc la ponència a càrrec d'Eloi Planes, seguida d'un torn de preguntes.

Eloi Planes ACN
Primer pla d'Eloi Planes, president executiu de Fluidra / Josep Molina - ACN

Eloi Planes

Eloi Planes Corts, nascut a Barcelona el 1969 i amb arrels familiars a Estamariu, és llicenciat en Enginyeria Industrial per la Universitat Politècnica de Catalunya i Màster en Direcció d'Empreses per EADA. Representa la segona generació d'una de les famílies fundadores del Grup Fluidra. El 1994 va començar a assumir responsabilitats a la firma de piscines sabadellenca AstralPool, com a director d'I+D, i el 1998 fou nomenat director de Logística i posteriorment Director General d'AstralPool Espanya, tot liderant les fusions de diferents companyies comercials a l'Estat i adquirint un coneixement molt profund del negoci. L'any 2000, Planes va continuar la tasca d'expansió del negoci als mercats internacionals. El 2002, sota el seu lideratge, el grup familiar va fer una passa decisiva amb la creació del Grup Fluidra (inicialment anomenat Aquaria), amb què agrupaven les companyies de producció i de distribució de piscines. Alhora, el Banc Sabadell va afegir-se a les quatre famílies propietàries tot adquirint el 20% del capital social.

El 2006, Fluidra va consolidar la seva dimensió actual amb la incorporació dels hòldings dels quatre socis fins llavors independents. Aquell mateix any, Eloi Planes fou nomenat Conseller Delegat de Fluidra i va liderar fites clau com la seva a borsa el 2007 i la seva reestructuració entre 2008 i 2009, acompanyada d'una acceleració de la internacionalització comercial i l'aplicació de management a la part industrial. El 2016, va assumir la Presidència Executiva del grup i aquell mateix any va crear la Fundació Fluidra, que presideix Joan Planes i que actualment també engloba la Fundació Planes Corts, a Estamariu. A més a més, al 2017 es va fer un nou avenç en la internacionalització mitjançant la fusió amb la coneguda firma nord-americana Zodiac. Més recentment, el 2021 Fluidra ja va entrar a l'IBEX-35 i, malgrat la pandèmia, va tancar aquell any amb una facturació històrica per sobre de 2.000 milions d'euros.

A més de president executiu de Fluidra, Eloi Planes també és president del Saló Internacional de la Piscina de Barcelona, president de la Fundació Catalunya Cultura, conseller i representat de Dispur, S.L. i president i vocal de Fixe Climbing, S.L.