CAMINS

Camina Pirineus emprèn una campanya per buscar vetlladors voluntaris dels senders de l’Alt Urgell

La proposta està oberta a particulars, associacions i empreses

Camina Pirineus vetlladors de camins 1
photo_camera Camina Pirineus emprèn una campanya per buscar vetlladors voluntaris dels senders de l’Alt Urgell / @ccalturgell

El projecte Camina Pirineus, de posicionament ecoturístic de l’Alt Urgell, ha iniciat una campanya informativa per buscar vetlladors voluntaris dels senders de la comarca per tal que identifiquin i comuniquin les incidències que s’hi puguin produir, a més de col·laborar de forma regular en la recuperació, el manteniment i la senyalització. Aquesta proposta està oberta no només a particulars sinó també a associacions, entitats i empreses vinculades al sector del senderisme, l’ecoturisme, l’excursionisme, el patrimoni, la natura i la gestió dels camins històrics de l’Alt Urgell.

Camina Pirineus vetlladors de camins 2
Camina Pirineus emprèn una campanya per buscar vetlladors voluntaris dels senders de l’Alt Urgell / @ccalturgell

L’objectiu de la iniciativa és afavorir la corresponsabilitat de la ciutadania en la conservació de la xarxa de camins de l’Alt Urgell, que abasta més de 1.000 quilòmetres condicionats i senyalitzats per a la pràctica del senderisme. Als diversos vetlladors se’ls assignarà un tram concret en funció de la localització i la disponibilitat de cadascun. Els vetlladors hauran de comunicar les eventuals incidències als serveis tècnics del Consell Comarcal a través de la web o l’app de Camina Pirineus.

Formar part del projecte Camina Pirineus com a vetllador o vetlladora d’un tram de camí és una tasca voluntària solidària per a la protecció mediambiental. En aquest sentit, des del Consell Comarcal es recalca que la sostenibilitat és una estratègia prioritària a l’Alt Urgell i, en conseqüència, la vetlla del territori n’és un factor clau.

Camina Pirineus vetlladors de camins 3
Camina Pirineus emprèn una campanya per buscar vetlladors voluntaris dels senders de l’Alt Urgell / @ccalturgell

Tothom qui formi part de la xarxa de vetlla de Camina Pirineus rebrà una formació prèvia. La primera sessió formativa es programarà properament. Les persones interessades a ser vetlladores de senders en poden demanar més informació i  formalitzar la seva inscripció a l’adreça de correu electrònic [email protected] o bé a la web www.caminapirineus.com.

Camina Pirineus està finançat pels 19 ajuntaments i les 11 EMD de l’Alt Urgell, el Consell Comarcal, la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Lleida i la Unió Europea a través del Fons europeu de desenvolupament regional.