ESTUDIS COMARCALS

Presenten el setè volum de la revista Interpontes, d’estudis de l’Alt Urgell, a l’Arxiu Comarcal

La presentació serà el proper 14 de desembre
solapa_interpontes-VII
photo_camera Portada del setè volum de la revista Interpontes, d’estudis de l’Alt Urgell / @SaloriaEdicions

La revista Interpontes és una publicació de caràcter acadèmic, centrada en recollir i divulgar el coneixement vinculat amb la comarca de l’Alt Urgell. De periodicitat biennal, la revista es publica amb aquesta regularitat des l’any 2010, segons la fórmula d’una coedició entre l’Institut d’Estudis Comarcals de l’Alt Urgell i Edicions Salòria, fórmula a la qual s’ha afegit recentment l’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell.

El setè volum d’Interpontes, dirigit per l’historiador Lluís Obiols Perearnau, recull tretze aportacions realitzades en el marc de les VI Jornades d’Estudis de l’Alt Urgell, celebrades a la Seu d’Urgell l’any 2021 per part de setze autors, alguns en coautoria, que tracten sobre aspectes diversos de la història de la comarca de l’Alt Urgell.

20231212_145716
Portada del setè volum de la revista Interpontes, d’estudis de l’Alt Urgell / @SaloriaEdicions

Tot i que no és la voluntat del consell de redacció, els articles sobre història i patrimoni cultural són majoritaris, en coherència amb el bon nivell que presenta la comarca en la investigació d’aquesta branca del saber. La major part dels articles del darrer volum d’Interpontes s’articulen en dos blocs perfectament definits. Per una banda, hi ha un bloc dedicat al vescomtat de Castellbò, una de les principals construccions senyorials del territori en època medieval i moderna, encara no prou estudiada a l’actualitat malgrat la seva importància en l’evolució històrica de l’Alt Urgell i d’un sector important del Pirineu català i, per l’altra, un altre bloc dedicat al segle XVIII, un moment de canvis transcendentals que també compta amb pocs estudis a la comarca.

El setè volum de la revista Interpontes serà presentat el proper dijous, dia 14 de desembre, a les 19:00 h, a l’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell, de la mà de Lluís Obiols, president de l’Institut d’Estudis Comarcals de l’Alt Urgell i director de la publicació, de Verònica Rapalino, representant de la institució que acull l’acte, i de Marcel·lí Pascual, director d’Edicions Salòria. L’assistència és gratuïta i oberta a tothom.