02.12.2022 |
Viure als Pirineus

Perilla l'església de Sant Romà de Perles per la deixadesa de les institucions

L'església ha anat patint els darrers anys una progressiva i greu degradació de l'estat de la teulada.

esglesia1
Església de Sant Romà de Perles
Perilla l'església de Sant Romà de Perles per la deixadesa de les institucions

L'església de Sant Romà de Perles, petit nucli del municipi de Fígols i Alinyà, a l'Alt Urgell, ha anat patint els darrers anys una progressiva i greu degradació de l'estat de la teulada, que es va accentuant dia rere dia i amenaça amb un esfondrament que a la llarga podria significar la pèrdua definitiva d'aquesta església romànica, documentada des del segle XI.

Aquesta és una preocupació dels veïns, que no han vist atesos els requeriments que de forma repetida han adreçat a les institucions, sense obtenir-ne cap resultat. Fa un parell d'anys, l'actual govern de l'Ajuntament no va acceptar ni pagar un parell de dies de paleta i manobre, per repassar les teules que se n'han anat desplaçant, i avui la pluja cau ja a l'interior del temple. Tampoc el bisbat de la Seu d'Urgell, que també ha estat avisat de la situació, ha aportat cap ajuda o solució per repassar la teulada. Així mateix, darrerament s'ha observat també l'existència d'una biga trencada que podria estar carregant sobre la volta, agreujant el deteriorament.

Els veïns volem denunciar públicament la deixadesa de les institucions com a mesura de pressió per aconseguir una actuació, provisional o definitiva, que preservi el temple de la ruïna.

Perilla l'església de Sant Romà de Perles per la deixadesa de les institucions
Comentarios