LITERATURA

Pau Martí Clotet guanya la 5a edició del Premi Joles Sennell amb 'L’armari de les disfresses'

El Premi Joles Sennell de contes infantils és convocat per la Biblioteca Sant AgustíRàdioSeu i l’Ajuntament de la Seu d’Urgell.
Pau Marti Clotet
photo_camera Pau Marti ha rebut el Premi Joles Sennell de mans de l'alcalde Jordi Fàbrega / RÀDIO SEU

La Sala de la Immaculada de la Seu d’Urgell va acollir aquest dissabte l’acte de lliurament de la 5a edició del concurs Premi Joles Sennell de contes infantils, que continua la tasca del Concurs Contes que Compten, estrenat ara fa dotze anys. El Premi Joles Sennell de contes infantils és convocat per la Biblioteca Sant AgustíRàdioSeu i l’Ajuntament de la Seu d’Urgell. L’alcalde urgellenc, Jordi Fàbrega, va aprofitar l’avinentesa per remarcar la importància d’iniciatives com aquest premi per conservar una llengua catalana que està en perill.

El certamen ofereix guardons per a autors de totes les edats, amb cinc categories. A la categoria E, destinada a majors de 18 anys, el primer premi d’enguany ha estat per a l’obra L’armari de les disfresses, de Pau Martí Clotet, de la Seu d’Urgell. El finalista ha estat El celobert, d’Oriol Garcia Molsosa, de la Garriga (Vallès Oriental).

L’armari de les disfresses

L’obra guanyadora, L’armari de les disfresses, és un conte que, a través de la història d’un nen que es diverteix jugant a posar-se la roba de la seva mare i inventant-se històries i personatges, reflexiona sobre la necessitat de lliurar-nos de prejudicis i deixar que els infants s’expressin tal com volen. El jurat n’ha valorat la temàtica LGTBI, molt vigent avui dia.

Pau Marti Clotet 2(Foto: Pau Martí agraint el Premi Joles Sennell de contes infantils, acompanyat de la directora de Ràdio Seu, Marta Pujantell / RÀDIO SEU)

Categories

Pel que fa a les altres categories, en la categoria A, per a autors d’11 a 12 anys, ha guanyat el conte La biblioteca que va i ve, d’Alba Domingo Clausó, de la Seu d’Urgell. L’obra finalista ha estat La llegenda del castell de les Gàrgoles, d’Aran Escolà Queralt, de castellciutat.

A la categoria B, per a autors de 12 a 13 anys, s’ha endut el premi el conte El misteri del mocador vermell, de Jana Pluvinet Pagès, i el segon premi ha viatjat fins a Arbúcies de la mà de Míriam Domènech Serrano, amb el relat L’últim sospir.

A la categoria C, per a autors de 14 a 15 anys, s’ha premiat el relat L’os de peluix de l’avi, d’Abril López Moscoso, de la Seu d’Urgell, mentre que el relat finalista ha estat El nen del bosc, de Miquel Cardona Martos, de Barcelona.

Per últim, la categoria D, per a autors de 16 a 17 anys, ha tingut com a guanyador el conte Els quinze, de Guiomar Galindo Solé, i ha comptat amb un accèssit atorgat a l’obra El somni infinit, de Júlia Closas Ribot, de Bellver de Cerdanya.

A la cerimònia hi han estat presents Marta Pujantell i Lourdes Esteve en representació de Ràdio Seu i la Biblioteca Sant Agustí, respectivament, així com l’alcalde Jordi Fàbrega, el tinent d’alcalde de cultura Carlos Guàrdia i els representants dels col·laboradors i patrocinadors: Tile Nadal de Fustes Grau i Grau, Montse Sala en representació de la Mútua Alt Pirineu, i Xavier Comella de part de Microseu.

Enguany el concurs ha comptat amb 121 relats presentats.

Guardonats 5a edició Premi Joles Sennell(Foto de família dels guardonats de les diferents catagories de la 5a edició dels Premis Joles Sennell/ RÀDIO SEU)

El jurat d’aquesta edició ha estat format per l’escriptor Pep Albanell (que dóna nom al premi mitjançant el seu pseudònim), Isidre DomenjóLourdes EsteveGenisa G. CarricondoMarta PujantellIsabel Rodríguez i Montse Rollán.