27.09.2022 |
Viure als Pirineus

Pastisseria Forn Reig: torrons artesans al Pirineu

Pastisseria Forn Reig va començar la seva activitat l’any 1932 i des de llavors en aquest establiment de Coll de Nargó no s’ha parat mai de treballar. El Josep Reig Cubilà va ser el fundador de l’empresa, va transmetre tota la seva sapiència al seu fill, Josep Reig Bach “Pepe del Forn”, i aquest juntament amb el pastisser Ernest Fuster Reig, ells dos van fer el mateix amb els seus descendents que avui passen al capdavant del negoci.

15101970_10209639591180465_2010650668_o
Els torrons fets a Coll de Nargó són cent per cent artesans.
Pastisseria Forn Reig: torrons artesans al Pirineu

En aquesta casa es treballa cada dia de l’any, a excepció del dia de Nadal, es labora amb les mans, de forma artesanal, amb un forn de llenya de maó refractari, d’origen aràbic. Un dels valors que s’han transmès de generació a generació és el respecte a la feina, el treball constant i la qualitat del producte. Bon producte, de proximitat, tractat amb estima i treballat artesanalment. Això defineix aquest establiment històric de l’Alt Urgell.

Els ingredients dels torrons Reig

Hi ha 3 productes que són fonamentals en l’elaboració dels torrons artesans de la Pastisseria Forn Reig: l’ametlla, la xocolata i els làctics. A partir d’aquests elements s’elaboren els torrons de la casa que sempre són sense cap conservant ni colorant.

L’ametlla és, sempre, de primeríssima qualitat. És ametlla sencera marcona catalana, origen imprescindible ja que aquesta ametlla fa un oli essencial que és bàsic per unir la massa amb la qual es farà el torró.

La xocolata és d’origen seleccionada i de qualitat contrastada. És un dels símbols, des de fa dècades, de la Pastisseria Forn Reig.

Finalment, els làctics, la llet i la nata fresca provinents de les granges de l’Alt Urgell i la Cerdanya, sota el paraigües de la cooperativa Cadí, una marca identificada amb el producte de qualitat.

Amb aquests tres productes a la mà es preparen dos tipologies de torrons: els que tenen com a base el massapà (amb l’ametlla com a ingredient imprescindible) i, per una altra banda, els que ho fan amb la xocolata i els làctics del Pirineu.

Esther Reig. “El torró artesà té un valor afegit que el fa únic”

-Perquè feu torrons artesans i no heu fet el pas cap al torró industrial? Un producte industrial mai serà com un producte artesanal. La filosofia de la nostra família descansa en el torró fet a mà, elaborat lentament, amb productes de primera qualitat i sobretot fet sense colorants ni conservants ni additius. Això és el que ens han ensenyat els nostres respectius pares i nosaltres volem seguir amb aquests valors que ells ens han transmès. Ens agrada la feina feta amb calma, amb rigor, el contacte amb els nostres clients que vénen, molts de lluny, cada any puntualment a buscar els lots de torrons, i el producte ben acabat.

-Dels vostres torrons no n’hi ha cap d’igual? Sí, tots són diferents. Avui ens hem acostumat molt a què tot ha de ser igual, tot perfecte i amb envasos impecables. Quan fas un producte artesà ja saps que cada peça és diferent de l’anterior però, en canvi, aquell torró té un valor afegit que el fa únic. Fem un producte cent per cent artesà i cent per cent saludable, i els clients que ens visiten a Coll de Nargó tenen molt clar el que busquen i per què ho busquen. La proximitat és el nostre signe d'identitat.

Pastisseria Forn Reig: torrons artesans al Pirineu
Comentarios