SANITAT

Òscar Ordeig es reuneix a Madrid amb el Ministre de Sanitat, Salvador Illa

Ordeig planteja al Ministre la necessitat de que l’Hospital d’Andorra sigui l’hospital de referència del de la Seu i evitar desplaçaments.

Òscar Ordeig i Salvador Illa
photo_camera Òscar Ordeig i Salvador Illa/PSC

El passat dilluns dia 10 de febrer, Òscar Ordeig, com a diputat al Parlament de Catalunya i portaveu del grup Compromís per La Seu, es reunia amb el Ministre de Sanitat del Govern d’Espanya, Salvador Illa, per plantejar-li la conveniència de que l’Hospital d’Andorra sigui l’hospital de referència del de la Seu d'Urgell. D’aquesta manera, s’evitaria els costosos desplaçaments a Lleida en diners, temps i perjudicis personals i familiars.

El Ministre, segons Ordeig, va entendre la proposta i la seva justificació, al trobar-se La Seu a 140 Km de Lleida i amb un transport públic deficient. Per contra, l’Hospital de Meritxell està a 20 Km. i amb autobusos cada hora. A més, de la multitud de cotxes particulars que es desplacen diàriament.

El Ministre Illa es va comprometre a parlar-ne amb la Consellera de Salut de la Generalitat i amb el Govern d’Andorra. Andorra és un País extracomunitari i, per tant, la relació que cal establir és més complexa. Però amb voluntat de totes les parts es pot signar un acord internacional que doni resposta a les demandes de la gent de La Seu i comarca.

Òscar Ordeig ha explicat el contingut de la reunió a l’alcalde Jordi Fàbrega i amb el regidor Francesc Viaplana, amb el ferm propòsit de fer d’aquest tema una qüestió cabdal per a La Seu, amb la voluntat de fer un front comú.

Ordeig creu que hi ha bona predisposició per part de totes les administracions, i ara el que cal, és treballar amb discreció, convèncer de les bondats de la proposta a tots els interlocutors: Govern d’Espanya, Govern de la Generalitat i Govern d’Andorra.

comentaris