INSTITUCIONS

El Consell Comarcal de l'Alt Urgell aprova un pressupost de 9 milions d'euros per al 2020

El pressupost aprovat augmentarà les inversions en un 252% respecte a l’any passat

 
ple Consell Comarcal Alt Urgell
photo_camera Sessió del ple del Consell Comarcal Alt Urgell/CCAU

El Consell Comarcal de l’Alt Urgell ha aprovat aquest dijous el pressupost per a l’any 2020, que ascendeix a 9.054.467,57 euros. Aquesta xifra representa un augment del 27% respecte a l’any passat. La diferència entre els dos exercicis pressupostaris s’explica pel fort increment en les inversions previstes, les quals passen de 746.105 euros el 2019 a 2.626.138 euros el 2020, de tal manera que enguany representaran el 29% del pressupost total del Consell Comarcal. El pressupost ha estat aprovat amb el vot a favor del grup de govern (JuntsxCat i ERC) i el vot en contra del grup Compromís x Pirineu.

Les actuacions més destacades del capítol d’inversions seran, d’una banda, la implementació del programa Impulsa Energia, amb cofinançament FEDER PO Catalunya 2014-2020 eix 4, per a la millora, la sostenibilitat i l’estalvi energètic de l’enllumenat públic dels pobles de la comarca, amb un pressupost de 816.443 euros, i, de l’altra, les obres de reposició i millora a l’estació depuradora d’aigües residuals (EDAR) de Montferrer i als col·lectors que hi arriben procedents de Montferrer i Castellciutat, amb una inversió total de 995.871 euros. Una altra actuació destacada serà la del projecte Camina Pirineus, que disposarà d’un pressupost de 734.555 euros.

Entre els objectius del Consell Comarcal que venen reflectits en el pressupost 2020, s’inclou el reforçament dels serveis als municipis amb la contractació de l’arquitecte comarcal; la redacció dels plans directors de l’aigua de 8 ajuntaments, la redacció del projecte per a la construcció d’una nova estació depuradora a Organyà; i l’inici de la implementació a la comarca dels programes Forst4Local i Xarxa de Camins Tradicionals del Pirineu, tots dos en col·laboració amb la Diputació de Lleida.

A aquests objectius s’hi afegeixen la continuïtat dels diferents programes ocupacionals i d’inserció laboral, la millora de la gestió dels menjadors escolars amb la potenciació dels productes de proximitat i la qualitat del servei, la dinamització del patrimoni cultural i museístic i la millora dels serveis d’administració electrònica.