Ordeig proposa un front d'esquerres a la Seu d'Urgell que deixaria Batalla fora de l'alcaldia

Comencen les negociacions i el primer en moure fitxa ha estat el candidat de Compromís X La Seu, Òscar Ordeig, que minuts després de saber-se els resultats definitius de les votacions, durant la mateixa nit electoral, va proposar a ERC i CUP la configuració d'un govern d'esquerres i progressista a l'ajuntament de la Seu d'Urgell.

Foto. Marina Geli, Joaquim Boquet i Oscar Ordeig
photo_camera Marina Geli, Joaquim Boquet i Òscar Ordeig han treballat plegats.

La complexitat en la gestió política marcarà aquesta legislatura arreu del país i la capital de l'Alt Urgell no en serà l'excepció.

Albert Batalla, diputat i actual alcalde de la Seu d'Urgell, ha perdut un regidor i s'ha quedat amb 7, a dos de la majoria absoluta. El seu principal adversari polític, el també diputat Òscar Ordeig, ha conservat els 6 regidors que tenia fins ara i ha estat el primer en proposar un acord de govern als republicans que han pujat d'1 a 3 regidors (tenen la clau de l'estabilitat) i a la CUP que ha entrat per primera vegada a l'ajuntament urgellenc.

De moment, tant des d'ERC com des de la CUP no s'han posicionat encara sobre la possibilitat d'un pacte d'esquerres que, en cas de concretar-se, deixaria fora de l'alcaldia a Albert Batalla i suposaria un autèntic daltabaix per CiU. L'increment de vots assolit pels republicans els converteix en una força política de pes al consistori i els garanteix una posició de força, posició que també tenen a molts altres pobles i ciutats del Pirineu així com a la Diputació de Lleida. Ha arribat l'hora dels pactes creuats.

Amb els resultats electorals l'ajuntament de la Seu d'Urgell ha quedat així:

Partit          Regidors           %vots              Vots
CiU                  7              34.01              1724
COMPROMÍS                        6              27.64               1401
ERC                  3              17.24                874
CUP                  1               8.52                432
ENTESA                  0               4.77                242
PPC                  0               4.34                220
SI                  0               1.22                62