14.08.2022 |
Viure als Pirineus

SALUT

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, inaugura el nou Centre d'Atenció Primària de la Seu d'Urgell

El conseller de Salut insisteix en la necessitat d'anar "normalitzant" la situació i veure com evoluciona la covid-19
Argimon inaugura CAP la Seu 1
Argimon inaugura CAP la Seu 1
El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, inaugura el nou Centre d'Atenció Primària de la Seu d'Urgell

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, assegura que encara caldrà esperar unes setmanes per veure si l'increment de casos de grip que s'està registrant actualment es consolida "en forma d'una onada". En una visita a la Seu d'Urgell, on aquest divendres ha inaugurat el nou Centre d'Atenció Primària (CAP), ha detallat que el moment de l'aparició del virus ha estat "un pèl sorprenent", després d'un hivern en què només s'havien donat diversos "casos aïllats". Aquest "canvi de corba", ha dit Argimon, es produeix quan encara cal seguir pendents de l'evolució de la covid-19 en els pròxims mesos i davant un possible repunt de cara a la tardor. Malgrat això, el conseller ha insistit en defensar la necessitar d'anar "normalitzant" la situació.

El Departament de Salut va posar en marxa, el passat 9 de març, el nou Centre d'Atenció Primària (CAP) La Seu d’Urgell. L'equipament està situat al centre de la ciutat, en un edifici de nova planta de 2.123 m2, i suposarà una millora tant per als usuaris com per als professionals, ja que és molt més ampli, lluminós i confortable. Les instal·lacions oferiran els serveis que ja es podien trobar a les dependències anteriors, és a dir, medicina familiar i comunitària, infermeria, pediatria, benestar emocional, odontologia i treball social. A més, s'hi afegirà el de dietista-nutricionista, que Salut està implantant arreu de Catalunya. També s'incorporen els serveis de salut mental infanto-juvenil i d'adults, i salut pública, abans ubicats fora del CAP.

Argimon inaugura CAP la Seu d'Urgell 2
Argimon inaugura CAP la Seu d'Urgell 2

El nou CAP estarà obert de dilluns a divendres de 8 a 20 hores i els dissabtes de 10 a 14 hores. Fora d’aquest horari, els pacients podran trucar al 061. El centre comptarà amb el mateix equip de professionals que treballen a l'equipament actual, una seixantena en total. Es tracta de metges, infermeres, tècnics en cures auxiliars d'infermeria, odontòlegs, referents de benestar emocional, dietistes-nutricionistes, pediatres, treballadors socials o personal d’atenció a l'usuari, entre d’altres. A més, cinc d'aquests han estat incorporats recentment en el marc del Pla d'Enfortiment i Transformació de l'Atenció Primària.

L'edifici ha estat construït en uns terrenys cedits per l'Ajuntament de la Seu d'urgell i amb un pressupost de més de 5,3 milions d'euros, finançats pel CatSalut. L'equipament està dividit en quatre plantes i al soterrani hi ha els serveis generals. Mentre, a la planta baixa s'hi troben les àrees administrativa, d'atenció a la ciutadania, de pediatria (4 consultes), de salut mental infanto-juvenil (2 consultes), d'atenció continuada, boxes d'extraccions (4) i d'educació sanitària. Pel que fa al primer pis, s'hi ha ubicat medicina general i infermeria (12 consultes). La planta superior conté els despatxos d'odontologia, de l'Equip Territorial de Salut Pública Alt Urgell-Cerdanya, de salut mental d'adults, consultes polivalents, la zona de direcció i les sales de reunions, així com un espai de descans pel personal.

L'equipament dona servei a una població de més de 16.000 habitants de l'ABS La Seu d’Urgell, que comprèn els municipis d'Alàs i Cerc, Arsèguel, Cava, Estamariu, Josa i Tuixent, Montferrer i Castellbò, el Pont de Bar, Ribera d'Urgellet, les Valls de Valira, la Vansa i Fórnols, Lles de Cerdanya i Montellà i Martinet, a banda de la capital, la Seu d’Urgell.

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, inaugura el nou Centre d'Atenció Primària de la Seu d'Urgell
Comentarios