30.06.2022 |
Viure als Pirineus

El municipi lleidatà de Les Valls d'Aguilar acull un camp de voluntariat internacional durant el mes de juliol

Un grup de voluntaris i voluntàries d'arreu del món participarà al projecte promogut per l'Ajuntament de Les Valls d'Aguilar amb el suport del Servei Civil Internacional del 7 al 20 de juliol

El municipi lleidatà de Les Valls d'Aguilar acull un camp de voluntariat internacional durant el mes de juliol

VIDA COMUNITÀRIA A LES MUNTANYES, aquest és el nom del camp de voluntariat que tindrà lloc a Les Valls d'Aguilar les properes setmanes. Tot i tractar-se d'una àrea molt poc poblada -hi viuen un total de 250 persones- l'esperit i el sentiment de comunitat entre els seus habitants és molt present i té molta fortalesa, i és per això que han volgut compartir-ho amb voluntaris i voluntàries d'arreu del món. Persones provinents de països com Rússia, República Txeca, Croàcia, Sèrbia i Bulgària podran conviure durant dues setmanes amb la comunitat local, a més de desenvolupar activitats amb els infants i donar suport en diverses tasques relacionades amb la festa major i la cura del territori.

És el segon any que té lloc aquest camp de voluntariat, organitzat per l'Ajuntament de Les Valls d'Aguilars amb la col·laboració del Servei Civil Internacional de Catalunya, una entitat membre de la xarxa internacional de l'SCI que es dedica a la promoció del voluntariat internacional per a la construcció de la pau.

Què és un camp de voluntariat?

Un camp de voluntariat, o camp de treball, és un projecte de feina comunitària dut a terme per un grup d'entre 5 i 24 voluntàries i voluntaris de diferents procedències que, durant un període d’entre 1 i 3, setmanes donen suport a un col·lectiu o associació local.

És un treball traçat des de la solidaritat i el suport mutu amb l’objectiu, per una banda, d’enfortir projectes de base i transformadors, i per l’altra, de promoure la transformació social a través d’experiències d’interculturalitat i de treball cooperatiu entre les persones voluntàries.

La vida en comunitat i el contacte amb la població local són aspectes claus dels camps de voluntariat que permeten reduir distàncies entre diferents sectors de la població, compartir experiències i comprendre diferents estils de vida, hàbits i formes de veure el món. Són, en definitiva, una eina per a la construcció de la pau mitjançant la convivència intercultural, el treball i l’aprenentatge mutu.

Camps al territori (Andorra, Catalunya, lles Balears i País Valencià)

Des d’El Servei Civil Internacional treballen en l’enviament de voluntàries i voluntaris a camps internacionals arreu del món, però també en l’acollida de les que participen en els camps al nostre territori.

Organitzen camps conjuntament amb entitats que aposten per desenvolupar un projecte local sense ànim de lucre. És important que el projecte parteixi de les necessitats d’una comunitat i que els beneficis de la tasca repercuteixin en aquesta. Organitzar un camp sovint permet establir xarxes entre el projecte en sí i el seu entorn social, a la vegada que genera noves experiències i promou el voluntariat local.

Per a més informació podeu contactar:

Ajuntament de Les Valls d'Aguilar

Rosa Fàbrega Romà

[email protected] [email protected]

Servei Civil Internacional

www.scicat.org

Telf. 93 441 70 79

Marta Pérez Fargas

[email protected]

Júlia Granell

El municipi lleidatà de Les Valls d'Aguilar acull un camp de voluntariat internacional durant el mes de juliol
Comentarios