Gastronomia

Menja't l'Alt Urgell, una proposta gastronòmica basada en la proximitat i la qualitat

Fer aquest pas no era fàcil i consolidar-lo encara menys. Un grup d’artesans alimentaris de l’Alt Urgell van decidir, ja fa uns cinc anys, associar-se i buscar espais de col·laboració per potenciar els seus productes de proximitat, l’excel·lència alimentària i la sostenibilitat de l’entorn. En definitiva, donar valor a la producció local i ajuntar-se per ser més forts i per emprendre iniciatives que en solitari serien més difícils d’assolir.
IMG_1842
photo_camera A l'Alt Urgell la demanda de lots de Nadal amb productes locals és cada cop més gran.

I així va ser com es va crear l’associació Menja’t l’Alt Urgell, primer per a crear una oferta de lots nadalencs amb productes locals i posteriorment per a comercialitzar els seus productes en un mercat de proximitat que encara es fa els caps de setmana al centre comercial Charter de Montferrer, i a partir d’allí fer nous projectes col·lectius sempre amb la finalitat de donar a conèixer el territori pirinenc, les tradicions, la cultura i la gastronomia local. 

Aquest 2019 l’associació, que compta amb uns 27 artesans alimentaris associats, encara la seva quarta campanya de Nadal amb una consolidada oferta de lots gastronòmics (que es pot consultar a www.menjatlalturgel.cat) que no para de créixer i amb unes quantes novetats remarcables: la col·laboració amb artistes locals que aquest final d’any es pot veure en una mostra al Centre Cultural les Monges de la Seu d’Urgell, l’impuls de rutes gastronòmiques per l’Alt Urgell (les rutes MEDFEST), la promoció en fires i congressos, l’elaboració de tastos i l’obertura d’una nova botiga a la cèntrica plaça Patalín de la Seu. 

IMG_20191123_114002

Pas a pas Menja’t l’Alt Urgell creix. Una altra de les novetats d’aquesta campanya de Nadal és que el muntatge dels lots els farà, per primera vegada, l’empresa d’inserció social Integra Pirineus, i de cara a l’any vinent ja es plantegen potenciar la venda per internet i dinamitzar l’organització de les rutes gastronòmiques i culturals que s’han iniciat enguany.

ELS ARTESANS ASSOCIATS:

download

RAMADERIA ECOLÒGICA CA L’ANDREU 

CANEMAR. CONILL DEL PIRINEU

XARCUTERIA CAL PAGÈS

PASTISSERIA SOLÉ PALLARÈS

FORMATGERIA MAS D’EROLES 

FORMATGERIA L’OLIVA

FORMATGERIA SERRAT GROS

FORMATGERIA CASTELL-LLEBRE

FORN TAHUSSÀ

PASTISSERIA FORN REIG

HORT DEL XAVI

FORN DE LA PAU

FORMATGERIA CAL MAJUBA 

SASTRET'S Snacks&Aperitius

CAL CASAL

ELS CIRERERS BLANCS 

HERBORISTERIA NOGUÉ- Ossera

CERVESES ViP 

EL SOLÀ D’ARES

VI CARISMA

CAL SERNI 

L’INFUS- CAFÈ DELS ESCOBERTS

CAL MARGARIT

ECOFRANCH 

ELS TRESORS DEL CADÍ 

EL TALLERET 

PATCHWORK LAURA

Més informació a: 

-CHARTER-CONSUM MONTFERRER

-Botiga “MENJA’T L’ALT URGELL”

[email protected]

www.menjatlalturgell.cat

Amb el suport de:

BANNER DIPUTACIO LLEIDA LA PANORÀMICA